Antena 3 CNN Actualitate Anunț de la USR după votul moțiunii de cenzură din Parlament

Anunț de la USR după votul moțiunii de cenzură din Parlament

Anunț de la USR după votul moțiunii de cenzură din Parlament
21 Iun 2017   •   14:53

Biroul Naţional al Uniunii Salvaţi România (USR) se va întruni miercuri, la ora 18,00, în contextul în care moţiunea de cenzură împotriva Guvernului Grindeanu a fost adoptată în plenul reunit al Camerei Deputaţilor şi Senatului.

"Intrăm într-o logică constituţională firească, în această seară, la ora 18,00, vom avea o şedinţă a Biroului Naţional al USR. În cadrul acestei şedinţe vom analiza pregătirea delegaţiei pentru consultările care vor începe cu siguranţă la Cotroceni. Intrăm în funcţionarea constituţională normală (...). În urma discuţiilor din cadrul Biroului Naţional vom stabili care va fi marja de manevră sau locul în care ne vom poziţiona în cadrul acestor negocieri. (...) În mod cert nu vom avea un sprijin sau o colaborare cu PSD sau ALDE în actuala structură", a precizat viceliderul grupului deputaţilor USR, Dan Barna.

El a subliniat că votul privind moţiunea de cenzură a confirmat faptul că toate speculaţiile vizând membrii USR care "eventual ar trece în partea cealaltă" au fost pur şi simplu "intoxicaţii marca PSD".

"Am fost foarte clari şi uniţi în această poziţie. Vedem că, într-un fel sau altul, democraţia a supravieţuit chiar şi în acest circ pe care domnul Dragnea l-a furnizat României. Este un rezultat parlamentar, îl respectăm, ţinem cont de el. La nivel istoric, a fost spectaculoasă imaginea: toţi parlamentarii supraveghindu-i pe cei care votează. Acest elan democratic cred că ar fi fost demn de o cauză mai bună pentru România, (...) o miză de vot mai importantă decât rezultatul unei lupte interne PSD", a precizat reprezentantul USR.

Întrebat dacă vede un viitor politic pentru Sorin Grindeanu sau Victor Ponta, Dan Barna a remarcat că scena politică românească este una foarte fluidă.

"Pentru Victor Ponta nu vedea nimeni un viitor politic până acum trei săptămâni şi acum am văzut din nou că a fost, pentru câteva zile, cel puţin, unul dintre playerii jocului. Deci, practic, cred că în România nu prea se poate spune despre o persoană că şi-a încheiat cariera politică, pentru că lucrurile sunt foarte fluide şi nu se poate trage o concluzie niciodată", a menţionat el.

Preşedintele Klaus Iohannis a fost informat şi a luat act de rezultatul votului din Parlament de la moţiunea de cenzură, a declarat, miercuri, Mădălina Dobrovolschi, purtătorul de cuvânt al şefului statului.

Potrivit acesteia, şeful statului urmează să organizeze luni consultări cu partidele parlamentare.

Sursă: Agerpres
×
Parteneri
Guvernul a decis: Toate pensiile vor fi livrate înainte de Paşte!
x close