Antena 3 CNN Actualitate Anunț șocant de la KFC! Renunță la carnea de pui! Cu ce va fi înlocuită aceasta

Anunț șocant de la KFC! Renunță la carnea de pui! Cu ce va fi înlocuită aceasta

Iubitorii aripioarelor picante și a nuggets-urilor de pui au primit o veste nu foarte îmbucurătoare. Compania KFC a anunțat că, în această toamnă, va produce primele bucăți de pui realizate cu tehnologia 3D de bioimprimare cu ajutorul celulelor de pui și a materialului vegetal.

Anunț șocant de la KFC! Renunță la carnea de pui! Cu ce va fi înlocuită aceasta
de Laura Dinu    |    21 Iul 2020   •   19:57

Printr-un comunicat de presă emis pe data de 16 iulie 2020, KFC a anunțat asocierea cu firma 3D Bioprinting Solutions, din Rusia, pentru a crea bucăți de carne cu ajutorul tehnologiei 3D de bioimprimare cu ajutorul celulelor de pui și a materialului vegetal. Bioprintring Solutions este recunoscută pentru folosirea tehnicilor de bioimprimare 3D care combină materialul biologic utilizat în medicină pentru a crea țesuturi și chiar organe.

Potrivit comunicatului de presă, bucățile de pui vor avea gustul și aspectul celor tradiționale, însă această metodă ar fi mult mai benefică pentru mediu decât metoda tradițională de producere.

Astfel, această toamnă va marca o premieră în ceea ce privește bucățile de pui create în laborator pentru un lanț global de fast-food precum KFC.

"Produsele din carne artizanală sunt următorul pas în dezvoltarea conceptului nostru de „restaurant al viitorului". Experimentul nostru în testarea tehnologiei 3D de bioimprimare pentru a crea produse de pui poate ajuta, de asemenea, la rezolvarea mai multor probleme globale viitoare", a declarat în comunicatul de presă Raisa Polyakova, directorul general al KFC Rusia și al Statelor Independente ale Commonwealth.

Yusef Khesuani, cofondator și partener de conducere la 3D Bioprinting Solutions, a declarat că speră că parteneriatul KFC va ajuta la accelerarea creșterii cărnii pe bază de celule și le va face mai accesibile.

“Tehnologiile de imprimare biologică 3D, inițial recunoscute în medicină, câștigă azi din ce în ce mai multă susținere în industriile alimentare, precum cea de carne,” a declarat acesta.

Sursă: businessinsider.com

×
Subiecte în articol: kfc carne laborator
Parteneri
Atenţionare meteo ANM: Ploi, vijelii, lapoviţă şi ninsoare
x close