Antena 3 CNN Actualitate Klaus Iohannis: Îl desemnez pe Florin Cîțu premier

Klaus Iohannis: Îl desemnez pe Florin Cîțu premier

Președintele Klaus Iohannis l-a desemnat, marți seara, pe Florin Cîțu premier. Acesta are la dispoziție 10 zile să formeze guvernul.

Klaus Iohannis: Îl desemnez pe Florin Cîțu premier
de Gabriel Dano    |    22 Dec 2020   •   18:01

"O coaliție formată din PNL, USR-PLUS și UDMR a fost formalizată și a dovedit deja majoritatea în Parlamentul României și astăzi, cu ocazia consultărilor, liderii formațiunilor care formează coaliția de centru-dreapta s-au prezentat împreună și au propus un candidat pentru poziția de prim-ministru.

Așadar, luând în considerare toate acestea, am decis să-l desemnez pe domnul Florin Cîțu pentru poziția de prim-ministru", a spus Klaus Iohannis, marți seară la Cotroceni.

"Mulțumesc pentru încredere, domnul președinte. Mulțumesc coaliției de centru-dreapta pentru încredere. Vreau să-i asigur pe români că îmi dau seama și știu perioada dificilă prin care trece România și vreau să le garantez că voi face tot ce este posibil pentru a avea o guvernare stabilă și de lungă durată", a spus Florin Cîțu.

Liderii coaliției au spus că miercuri seara Executivul va fi votat.

---------------------------

Știrea inițială

 PNL, USR PLUS și UDMR îl propun pe Florin Cîțu pentru a forma viitorul guvern.

Liderii coaliției de centru-dreapta au declarat, marți seară, după consultările cu Klaus Iohannis, la Palatul Cotroceni, că i-au spus președintelui că sunt pregătiți să guverneze împreună, sprijinindu-l pe Florin Cîțu pentru funcția de prim-ministru.

La rândul său, Florin Cîțu, a declarat că este gata să-și asume funcția de premier.

"I-am transmis domnului președinte că sunt gata să-mi asum această guvernare în acest moment dificil pentru România, că vom continua ceea ce am început în acest an și că avem un program de guvernare care aduce multe măsuri importante pentru perioada următoare. (...) De mâine seară pornim la drum", a precizat, la rândul său, și Florin Cîțu, premierul propus al coaliției.

Știre în curs de actualizare

×
Subiecte în articol: Florin Cîțu Klaus Iohannis
Parteneri
Crimă șocantă într-un bloc din Sectorul 2 al Bucureştiului
x close