Antena 3 CNN Actualitate Austria riscă să rămână fără lebede după apelul-glumă lansat de Regele Cioabă: "Nu puteți sa le aduceți în ţară că nu suntem în Schengen, dar le vom servi la ei acasă"

Austria riscă să rămână fără lebede după apelul-glumă lansat de Regele Cioabă: "Nu puteți sa le aduceți în ţară că nu suntem în Schengen, dar le vom servi la ei acasă"

Dorin Cioabă, cunoscut ca rege al romilor din România, se alătură valului de reacţii care au urmat votului negativ al Austriei pentru aderarea ţării noastre la spaţiul Schengen. Mai în glumă, mai în serios acesta dă de înţeles că lebedele austriece pot fi în pericol.

Austria riscă să rămână fără lebede după apelul-glumă lansat de Regele Cioabă: "Nu puteți sa le aduceți în ţară că nu suntem în Schengen, dar le vom servi la ei acasă"
Sursa foto: Facebook - Dorin Cioaba
de Alexandra Dima    |    09 Dec 2022   •   08:59

Târziu în noapte, Regele Cioabă a făcut un apel glumeţ, de pe contul său de socializare, ameninţând Austria cu mâncarea lebedelor din ţara lui Karl Nehammer.

"Vor fi numai pene de lebădă în toată Austria, pentru ce au făcut României. Au căutat-o cu lumânarea.", spune Dorin Cioabă.

Regele ţiganilor continuă cu un adevărat apel glumeţ:

"Romi mei, nu puteți sa le aduceți în ţară lebedele că nu suntem în Schengen, dar le vom servi la ei acasă.", îşi îndeamnă Cioabă coetnicii.

"S-au pus cu cine nu trebuie. Asta le va durea cel mai tare.", conchide Cioabă.

Amintim, pentru generaţia mai tănără, că la începutul anilor '90, când românii au început să emigreze masiv, a făcut istorie o ştire potrivit căreia unii dintre cei care au plecat în străinătate ar fi prins şi mâncat lebede, pe un lac din Viena. Ulterior, au existat dubii că informaţiile, negate de comunitatea romă, ar fi adevărate. Dar răul fusese deja făcut şi a rămas mult timp în memoria europenilor că suntem o naţie barbară, consumatoare de lebede. 

"Chiar credeți că au uitat austriecii că le-am mâncat lebedele?" este, de altfel, o altă glumă care circulă de ieri pe reţelele sociale.

 

×
Subiecte în articol: lebede Austria Regele Cioaba
Parteneri
Perioada care nu va mai fi luată în calcul la pensii
x close