Antena 3 CNN Actualitate Apelul INSP, după înmulţumirea cazurilor de COVID-19. Ce trebuie să facă românii

Apelul INSP, după înmulţumirea cazurilor de COVID-19. Ce trebuie să facă românii

Institutul Național de Sănătate Publică face un apel la populaţie să respecte câteva reguli pentru prevenirea şi răspândirea coronavirusului, având în vedere "evoluția alarmantă a cazurilor".

Apelul INSP, după înmulţumirea cazurilor de COVID-19. Ce trebuie să facă românii
Sursa foto: Pixabay
de Denisa Nedelcu    |    23 Iul 2020   •   10:25

Următoarele cinci măsuri de bază sunt singurele instrumente care pot ajuta la limitarea transmiterii virusului SARS-CoV-2 și a îmbolnăvirii cu COVID-19.

"1. Purtați mască de protecție în spațiile închise (spații publice, locul de muncă)! Pentru o protecție eficientă, masca trebuie să acopere atât nasul, cât și gura.

Evitaţi aglomerările şi purtaţi mască!

2. Evitați aglomerările, atât incintele, cât și aglomerările din aer liber! În cazul în care nu le puteți evita, asigurați-vă că purtați masca de protecție!

3. Mențineți distanța fizică față de celelalte persoane!

Spălaţi-vă pe mâini 20 de secunde şi nu vă atingeţi faţa cu mâinile murdare

4. Mențineți igiena riguroasă a mâinilor, prin spălarea cât mai frecventă cu apă și săpun timp de cel puțin 20 de secunde sau dezinfectarea cu substanțe pe bază de alcool!

5. Evitați atingerea ochilor, nasului și gurii cu mâinile neigienizate!", se arată în comunicatul Institutul Național de Sănătate Publică.

Miercuri, în România, au fost înregistrate 1.030 cazuri noi de persoane infectate cu coronavirus, un record negativ pentru ţara noastră.
 

×
Subiecte în articol: INSP coronavirus
Parteneri
Elena Mateescu anunță o nouă schimbare a vremii, de Florii
x close