Antena 3 CNN Actualitate Aproape trei sferturi din români suferă de sindromul şefiei

Aproape trei sferturi din români suferă de sindromul şefiei

Aproape trei sferturi din români suferă de sindromul şefiei
07 Iun 2008   •   10:13

Peste 70% dintre români doresc un post de conducere, într-o companie de succes, fără să ţină cont dacă sunt sau nu pregătiţi pentru o asemenea funcţie. Specialiştii spun că astfel de persoane suferă de ?sindromul ceauşist?. Dintr-un studiu realizat de companiile de training şi de sociologii de la Universitatea Bucureşti, citat de cotidianul Gardianul, rezultă că aproape trei sferturi dintre români îşi doresc un post de conducere într-o întreprindere de succes, fără să ţină cont dacă sunt pregătiţi pentru o asemenea funcţie.

Specialiştii spun că românii fac tot posibilul să îşi atingă scopul, iar de cele mai multe ori reuşesc chiar dacă trebuie să îşi cumpere poziţia. În plus, în România s-a dezvoltat moda masterelor sau a tot felul de cursuri post-universitare, iar românii le fac numai pentru a umple cu lucruri pompoase un CV. Problema cea mai gravă constă în faptul că nu sunt pregătiţi pentru funcţia la care râvnesc. Psihologii au ajuns la concluzia că şefii se rup de realitate, nu mai ţin cont de părerea celor din jur şi îşi dezvoltă o personalitate colerică.

Mai mult, persoanele care ocupă o funcţie de conducere au mereu tendinţa de a crea la locul de muncă o atmosferă în regim totalitar. După pierderea unei astfel de funcţii, şefii trec prin momente foarte dificile. Trăiesc o dramă puternică şi pot recurge chiar şi la gesturi extreme, atrag atenţia psihologii.

Antena 3

×
Parteneri
Incendiu puternic la locomotiva unui tren cu zeci de călători, în gara Hodoni din Timiș
x close