Antena 3 CNN Actualitate Arad. Circa 600 de oameni au pornit într-un marş cu bicicletele pentru a cere amenajarea de piste pentru biciclişti

Arad. Circa 600 de oameni au pornit într-un marş cu bicicletele pentru a cere amenajarea de piste pentru biciclişti

Arad. Circa 600 de oameni au pornit într-un marş cu bicicletele pentru a cere amenajarea de piste pentru biciclişti
Sursa foto: Foto: INTACT Images
27 Mai 2012   •   18:27

Aproximativ 600 de arădeni au pornit, duminică după-amiază, într-un marş cu bicicletele pe principalele artere ale municipiului, cerând autorităţilor amenajarea de piste pentru biciclişti, fiind al treilea an consecutiv în care se organizează această acţiune, însă piste nu au fost realizate.
   
Arădenii au fost invitaţi la marş de o asociaţie din oraş, iar întâlnirea a avut loc în Piaţa Avram Iancu, conform Mediafax.
   
Aproximativ 600 de posesori de biciclete au pornit în marş pe principalele artere rutiere, atât copii, cât şi persoane de vârsta a treia, participanţii cerând în acest fel amenajarea de piste.
   
Într-un comunicat al organizatorilor se arată că la fiecare din cele două ediţii precedente ale Marşului Bicicliştilor s-a solicitat trasarea de piste pe trotuarele mai late de doi metri, dotarea instituţiilor publice cu rasteluri şi dotarea poliţiştilor locali cu biciclete, însă "niciuna dintre iniţiative nu a fost pusă în practică de către administraţia locală".
   
"Nivelul ridicat al poluării din oraş, faptul că Aradul deţine doar şase metri pătraţi de spaţiu verde pe cap de locuitor în condiţiile în care media recomandată de UE este de 26 de metri pătraţi, faptul că municipiul Arad ocupă locul al treilea într-un top nefericit al îmbolnăvirilor de cancer, toate acestea sunt motive mai mult decât îngrijorătoare pentru cetăţenii Aradului. Realizarea pistelor pentru biciclişti va aduce beneficii nu doar celor care vor folosi acest mijloc de locomoţie pentru a se deplasa la locurile de muncă sau pentru plimbări de agrement, ci tuturor locuitorilor, deoarece se va reduce semnificativ nivelul de poluare", se arată în comunicat.
   
Marşul se va încheia la ora 18.00 cu o demonstraţie de "trial", un sport care presupune trecerea cu bicicleta peste diferite obstacole de-a lungul unui anumit traseu, făra ca sportivul să atingă obstacolele.
   
Manifestarea a fost autorizată, astfel că poliţiştii au oprit traficul rutier pe arterele pe care au circulat bicicliştii.
   
În urmă cu câţiva ani, Primăria Arad a trasat prima pistă pentru biciclete, pe bulevardul Revoluţiei, însă pentru că şoferii parcau autoturismele pe ea în pofida amenzilor aplicate, iar bicicliştii nu o puteau utiliza, pista a fost desfiinţată.

×
Subiecte în articol: pista biciclete locuri de munca cerere
Parteneri
Șeful Serviciului Secret din România, întâlnire de taină la Damasc
x close