Antena 3 CNN Actualitate Arad. Primul român condamnat la închisoare pentru piraterie

Arad. Primul român condamnat la închisoare pentru piraterie

Arad. Primul român condamnat la închisoare pentru piraterie
08 Mai 2008   •   12:15

Un tânăr din Arad a fost condamnat, în premieră pentru justiţia românească, la 5 ani şi 6 luni de închisoare pentru piraterie.
Tânărul în vârstă de 28 de ani, este prima persoană condamnată la noi în ţară pentru deţinere şi distribuire de mărfuri piratate, precum şi pentru promovarea acestor mărfuri prin mijloace electronice.

Kiss Adalbert Daniel nu avea antecedente penale. El a fost în atenţia poliţiei din anul 2003, însă nu a fost pus sub urmărire penală decât în 2006, când s-a descoperit că vindea Cd-uri şi DVD-uri pe un site de pe internet.

Instanţa de judecată a hotărît ca, pe lângă sentinţa de 5 ani şi jumătate de închisoare, arădeanul să plătească sumele de 191.745 lei către Microsoft Corporation, 282.870 lei către Autodesk Incorporated Bucureşti şi 2.444,04 lei către Uniunea Producătorilor de Fonograme din România, ca despăgubire. Deocamdată, hotărârea nu este definitivă, tânărul putând să facă recurs.

Autorităţile din cadrul Serviciului pentru Investigarea Fraudelor vor continua să facă cercetări în cazurile de piraterie, acesta fiind primul caz care se finalizează printr-o sentinţă judecătorească.

Antena3.ro

×
Parteneri
Vremea se schimbă radical în România
x close