Antena 3 CNN Actualitate Dr. Raed Arafat: 'În luna iulie va fi ok pentru vacanțe, însă destinația trebuie aleasă cu grijă'

Dr. Raed Arafat: 'În luna iulie va fi ok pentru vacanțe, însă destinația trebuie aleasă cu grijă'

Raed Arafat, șeful Departamentului Pentru Situații de Urgență, a declarat joi seară că luna iulie ”ar trebui să fie o lună ok pentru a ne programa vacanțele, dacă situația epidemiologică este sub control.”

Dr. Raed Arafat: 'În luna iulie va fi ok pentru vacanțe, însă destinația trebuie aleasă cu grijă'
Sursa foto: Antena 3
04 Iun 2020   •   22:07

Arafat le-a recomandat românilor să aleagă cu grijă destinațiile dintre țările cu cele mai puține cazuri de coronavirus.

Raed Arafat a adăugat că „este foarte probabil” ca de la 15 iunie românii care vin din Grecia și Bulgaria să nu mai fie obligați să stea 14 zile în izolare la domiciliu, dar totul depinde de cum va evolua numărul de cazuri.

Întrebat ce i-ar spune unui prieten care-l întreabă dacă să-și facă rezervare pentru vacanță în luna iulie, Raed Arafat a declarat: „Pentru luna iulie? Eu aș zice că da, să-și facă rezervare. Pentru luna iulie, dacă nu avem schimbări radicale, este o lună care probabil va fi foarte OK pentru a face rezervări și a planifica vacanța”.

Întrebat dacă masca de protecție ar putea să nu mai fie obligatorie în perioada imediată, Raed Arafat a declarat că exclude aceasta posibilitate amintind că, în România, purtatul măștii este obligatorie doar în spațiile închise, nu și pe stradă.

S-a reglementat prosopul pe plajă

Cu privire la vacanțele de pe litoralul românesc, Raed Arafat a afirmat că ”au fost impuse mai multe reguli, printre care 2 metri distanță între șezlonguri, distanța de 2 metri pentru cei care vor să stea în zona fără șezlonguri, pe nisip, la terase să se păstreze regulile de 4 persoane la masă, distanța între mese. Pentru că legea prevede 70% șezlonguri - 30% zonă de nisip, cei care vor să stea pe nisip, vor avea această permisiune, dar să păstreze distanța de 2 metri.”

”Este prea devreme de a spune și a specula ce urmează să fie deschis. Toată lumea spune foarte clar că e posibil doar dacă situația rămâne sub control. Suntem la 3-4 zile de la relaxarea din 1 iunie. Trebuie să vedem efectul relaxării, ca să vedem cu certitudine ce va rămâne și ce nu din ce urmează să se deschidă. Pe linie medicală, rămânem în observație, e prea devreme să spunem ce activități se vor deschise în mall-uri.” a spus Raed Arafat. 

×
Subiecte în articol: Raed Arafat
Parteneri
România, de 20 de ani în NATO. Mesajul premierului Marcel Ciolacu
x close