Antena 3 CNN Actualitate Arcul de Triumf, azi renovat, mâine abandonat: Lucrările de restaurare se suspendă

Arcul de Triumf, azi renovat, mâine abandonat: Lucrările de restaurare se suspendă

Arcul de Triumf, azi renovat, mâine abandonat: Lucrările de restaurare se suspendă
31 Iul 2008   •   09:58

Arcul de Triumf din Capitală nu va fi mai renovat. Municipalitatea a anunţat că nu mai are bani şi suspendă lucrările de restaurare care ar fi fost, de altfel, primele după cei 70 de ani de la ridicarea monumentului. Decizia a nemulţumit firma de publicitate ce a investit în schelele necesare restaurării.

La sfarsitul anului trecut, Primaria Capitalei a demarat lucrările pentru reabilitarea Arcului de Triumf. Costurile reparaţiilor urmau să se ridice la 12 milioane de lei şi erau suportate de bugetul local. Ministerul Culturii şi Cultelor a avizat lucrările, iar specialiştii au expertizat monumentul pentru a vedea în ce stare se află. În jurul Arcului au fost montate schele, puse la dispozitie de o firma de publicitate, printr-un contract barter.

La scurt timp, lucrările au fost amânate. Motivul: temperatura scăzută din timpul iernii. Specialiştii susţineau că nu se poate lucra în condiţii optime la reabilitarea monumentului decât la peste 10°C. În martie, lucrările au fost amânate, din nou, din cauza summitului NATO. Schelele au fost date jos, pentru ca participanţii la eveniment să nu vadă şantierul din jurul unuia dintre cele mai reprezentative monumente pentru Bucureşti.

Când se părea că restaurarea poate să înceapă, Primăria Generala a anunţat că nu mai dispune de fondurile necesare proiectului. Decizia a nemulţumit firma de publicitate care susţine că a cumparat schelele degeaba.

Societatea încheiase cu municipalitatea un contract barter, în care se preciza că în schimbul livrării schelelor, are dreptul sa monteze în jurul monumentului panouri publicitare.

Arcul de Triumf mai trebuie să aştepte. Acestea ar fi fost primele lucrări de modernizare şi conservare a monumentului, de la ridicarea lui în forma actuală, acum 70 de ani.

Sursă foto: Wikipedia

Antena3

×
Parteneri
Ploile și vijeliile se extind chiar înainte de Paște!
x close