Antena 3 CNN Actualitate Argeş. Jumătate din culturile de grâu şi orez, calamitate din cauza secetei

Argeş. Jumătate din culturile de grâu şi orez, calamitate din cauza secetei

Argeş. Jumătate din culturile de grâu şi orez, calamitate din cauza secetei
Sursa foto: Seceta
20 Iun 2009   •   16:29

Temperaturile ridicate au adus deja pierderi agricultorilor argeşeni. Oamenii spun că din cauza secetei au pierdut o mare parte dintre culturile muncite în primăvară. Specialiştii au calculat pierderi de aproape jumătate din tot ce s-a cultivat cu grâu şi orez.

Pe ogoare din judeţul Argeş, mai toate culturile s-au uscat pentru că nu a mai plouat de zile bune. Oamenii spun că nu a mai fost o secetă atât de mare de zeci de ani şi sunt disperaţi la gândul că îşi vor pierde toţi banii investiţi. Unii săteni îşi amintesc că o situaţie similară s-a înregistrat în anii 1947 ? 1949.

Specialiştii spun că în judeţul Argeş sunt deja pierderi care se ridică la peste 16 milioane de lei. Cea mai grea situaţie se înregistrează la culturile de grâu şi de porumb. ?Cu toate că ocupă suprafeţe mai mici, ele reprezintă pierderi mari. Avem sesizări de la producătorii agricoli, iar noi am fost şi am văzut în teren şi vom mai merge în continuare, să constatăm că aceste culturi sunt aproape calamitate. Cu toate formele de sprijin pe care le-au primit producătorii pentru aceste culturi, pierderile se situează undeva la 10 milioane pe hectar", explică Florin Povarnă, director adjunct al Direcţiei Agricole Argeş.

Singura soluţie pe care o mai au acum agricultorii este ploiaia, pentru că mulţi dintre ei susin că sistemele de irgaţii sunt mult prea scumpe şi nu îşi mai permit alte investiţii.

Antena 3

×
Parteneri
Cel mai căutat fugar american a fost prins la Vatican
x close