Antena 3 CNN Actualitate Forțele ucrainene au lichidat un alt luptător ”de elită” al lui Putin: ”A luat parte la războiul din Siria”

Forțele ucrainene au lichidat un alt luptător ”de elită” al lui Putin: ”A luat parte la războiul din Siria”

Vyacheslav Maklagin, un ofițer în armata de ocupație rusă, a fost ucis de forțele armate. Acesta a luat parte și la „operațiunile” rușilor din Siria.

Forțele ucrainene au lichidat un alt luptător ”de elită” al lui Putin: ”A luat parte la războiul din Siria”
Sursa foto: Telegram Last Checkpoint
de Laura Dinu    |    11 Mar 2022   •   11:29

Rusia continuă să piardă personal militar de rand înalt în războiul cu Ucraina. Potrivit Unian, forțele armate ucrainene au anunța că "au lichidat un alt luptător de elită al lui Putin".

Acest lucru a fost raportat inițial de Telegram Last Checkpoint.

Maklagin avea 29 de ani. Vladimir Putin i-a acordat acestuia ”Ordinul Curajului”.

Din primele informații se pare că trupul teroristului a fost deja dus în regiunea Rostov și îngropat.

Vyacheslav Maklagin s-a născut în Novoshakhtinsk în 1993. A absolvit liceul, după care a intrat la Universitatea Tehnică de Stat din Rusia de Sud. 
 
A fost programator și navigator de profesie. A slujit în Orientul Îndepărtat și a luat parte și la operațiunile rușilor în Siria. 

Convoiul militar uriaș care se îndrepta spre Kiev a fost ”împrăștiat și redistribuit”

Convoiul care staționează de mai bine de o săptămână la doar câțiva kilometri de Kiev a fost împrăștiat și redistribuit în zone strategice.

Potrivit unor noi imagini din satelit surprinse joi, convoiul din apropierea Kievului, lung de aproape 70 de kilometri, a fost ”împrăștiat și redistribuit în cea mai mare parte”, spune Maxar Technologies citat de CNN.  
 
Imaginile din satelit arată că unele elemente ale convoiului s-au „repoziționat” în păduri și zone mărginite de copaci de lângă Lubyanka, Ucraina, potrivit Maxar. Imaginile din satelit au fost surprinse joi la 11:37, ora Kievului. 

La nord de Baza Aeriană Antonov din Hostomel, Ucraina, vehicule militare rusești sunt văzute pe șosele din zonele rezidențiale din orașul Ozera, la 27 mile nord-vest de Kiev. 

Artileria remorcată și alte vehicule sunt văzute adăpostindu-se într-un petic rar de copaci lângă Lubyanka - la aproximativ 3 mile nord-vest de Baza Aeriană Antonov. 

În Berestianka - la 10 mile vest de baza aeriană - o serie de camioane cu combustibil și, ceea ce spune Maxar, par a fi mai multe lansatoare de rachete, sunt văzute poziționate într-un câmp lângă copaci. 
 
La sud-est de Ivankiv, capătul a ceea ce pare a fi convoiul de 64 de kilometri, mai multe camioane şi echipamente pot fi văzute pe șosea.

 

×
Subiecte în articol: Război Ucraina Rusia
Parteneri
ANM anunţă cum va fi vremea în iunie
x close