Antena 3 CNN Actualitate Două asistente au tăiat o parte din mâna unui bătrân când i-au scos branula, la Spitalul Județean Târgu-Jiu. Reacția conducerii

Două asistente au tăiat o parte din mâna unui bătrân când i-au scos branula, la Spitalul Județean Târgu-Jiu. Reacția conducerii

Două angajate ale Spitalului Județean de Urgență Târgu-Jiu au fost sancționate de conducerea instituției pentru că nu au îngrijit corect un pacient.

Două asistente au tăiat o parte din mâna unui bătrân când i-au scos branula, la Spitalul Județean Târgu-Jiu. Reacția conducerii
Sursa foto: Anastasia Vlasova/Getty Images
de Redacția Antena 3 CNN    |    05 Mai 2022   •   10:02

Este vorba despre un bătrân din Gorj căruia i-au produs răni grave atunci când i-au scos branula din braț.

Cele două asistente de la secția Medicală I a Spitalului Județean de Urgentă din Târgu-Jiu au primit sanctiunea de reducere a salariului cu 10% pentru următoarele 3 luni.

Comisia de disciplină a unității sanitare le-a considerat vinovate de producerea unor leziuni la braț unui pacient în vârsta de 80 de ani, internat luna trecută pe acesta secție.

Pacientul a ajuns la spital cu afecțiuni respiratorii, iar pentru vindecare a primit tratament prin venă. La externare, asistentele i-au scos dispozitivul din venă cu foarfeca, moment în câte i-au tăiat o parte din mână.

Bătrânul a ajuns acasă cu răni grave, iar rudele s-au plâns conducerii spitalului care  a demarat o anchetă. În urma acesteia, cele două asistente medicale au fost sancționate.

×
Subiecte în articol: Târgu-Jiu spital asistenta
Parteneri
Situaţie critică în Slănic Prahova: o stradă s-a surpat! ISU intervine
x close