Antena 3 CNN Actualitate Asistentele care au ars patru bebeluşi la maternitatea Giuleşti, sancţionate

Asistentele care au ars patru bebeluşi la maternitatea Giuleşti, sancţionate

Asistentele care au ars patru bebeluşi la maternitatea Giuleşti, sancţionate
17 Sep 2008   •   21:07

Ordinul asistenţilor le-a sancţionat pe asistentele care au ars patru bebeluşi la maternitatea Giuleşti. Două nu vor mai profesa câteva luni, apoi se vor întoarce la serviciu. Iar o a treia, Rozica Turcu, a primit doar o mustrare. "Mă folosesc de acest prilej pentru a cere scuze public familiilor acelor copii", a spus ea. Pentru părinţii unuia dintre bebeluşii arşi, nu e suficient. Acesta doreşte despăgubiri.

Ce ar fi trebuit să se întâmple în spital şi pe secţie, pentru ca acest caz să nu existe? "Nu recoltez până nu primesc sticla cu eticheta producătorului pe care nu o desigilez decât personal", spune Rozica Turcu. Puţin probabil să se fi întâmplat aşa ceva, într-un spital în care de ani de zile procedurile nu erau respectate. Infirmiera mergea şi aducea de la magazie, în sticle de plastic, atât alcoolul sanitar şi cât şi dezinfectantul pentru ustensile.

Inevitabil s-a produs şi încurcătura. Iar copiii au fost curăţaţi cu dezinfectant de 90 de grade, în loc de alcool sanitar. Nimeni nu şi-a dat seama. "Dacă nu se vor organiza ei mai bine şi dacă autoritatea de sănătate nu coboară din foişor să facă controale, astfel de întâmplări pot avea loc într-un sistem deficitar ca ăsta", a declarat George Georgescu, preşedintele Ordinului Asistenţilor Bucureşti.

Odată cu aceste sancţiuni, cazul nu se încheie. Familia unuia dintre copiii arşi vrea să ceară despăgubiri. Săptămâna aceasta, avocatul părinţilor va sesiza comisia de malpraxis de pe lângă Autoritatea de Sănătate Publică.

Observator

×
Parteneri
Geoană: Să facem o petiţie zdravănă către noul Congres american
x close