Antena 3 CNN Actualitate Asociaţia Industriei Feroviare: Accidentul de la Valea Călugărească putea fi evitat

Asociaţia Industriei Feroviare: Accidentul de la Valea Călugărească putea fi evitat

Asociaţia Industriei Feroviare: Accidentul de la Valea Călugărească putea fi evitat
13 Mai 2008   •   09:18

Tragedia de la Valea Călugărească, în care o tănără a murit, după ce un accelerat a deraiat, ar fi putut fi evitată, dacă se făceau investiţii reale în infrastructură şi în sistemele de siguranţă. Declaraţia aparţine Asociaţiei Industriei Feroviare, într-o scrisoare deschisă, adresată ministrului transporturilor.

?AIF îşi exprimă profundul regret faţă de pierderea unei vieţi omeneşti survenită în urma acestui accident, pierdere ce ar fi putut fi evitată prin investiţii urgente şi reale în infrastructura feroviară şi în sisteme adecvate de siguranţă în trafic[...] Gravitatea celor întâmplate la Valea Călugărească este intensificată şi de faptul că accidentul a avut loc pe o porţiune ce aparţine Coridorului European IX, ce tranzitează ţara noastră. Pe întregul parcurs al acestui important Coridor feroviar nu există niciun kilometru de cale ferată reabilitat, investiţia pentru acest tronson fiind exagerat de mult amânată, deşi proiectele şi studiile de fezabilitate trebuiau începute încă de acum câţiva ani[...]Minimalizarea importanţei căii ferate, lipsa vădită a interesului pentru acest mijloc de transport şi lipsa investiţiilor în infrastructură şi în materialul rulant, nu vor duce decât la apariţia mai multor evenimente tragice, precum cel din 10 mai.? se arată în document.

Totuşi, anchetatorii nu au renunţat la varianta ca hoţii de fier să fi furat piese de la macaz, din care cauză acceleratul ar fi sărit de pe şine.

Accidentul de la valea Călugărească este primul în care se înregistrează o victimă, din1986 până în prezent.

Antena3.ro

×
Parteneri
Florian Coldea, pus sub control judiciar cu cauţiune de 500.000 lei
x close