Antena 3 CNN Actualitate Licitație caritabilă pentru militarii răniți. Obiecte donate de artiști, politicieni, jurnaliști și sportivi de top

Licitație caritabilă pentru militarii răniți. Obiecte donate de artiști, politicieni, jurnaliști și sportivi de top

Asociația militarilor veterani și veteranilor cu dizabilități, împreună cu casa de licitații Artmark, organizează pe data de 11 noiembrie o licitație caritabilă pentru militarii răniți în teatrele de operații.

Licitație caritabilă pentru militarii răniți. Obiecte donate de artiști, politicieni, jurnaliști și sportivi de top
de Laura Dinu    |    05 Noi 2020   •   11:55

Evenimentul se află la cea de-a două ediție și în cadrul licitației vor fi prezentate obiecte de colecție ce au aparținut unor artiști, politicieni, jurnaliști sau sportivi de top. 

Anul trecut, peste 20,000 de euro au fost strânși în urma obiectelor vândute. 

”Suntem la începutul acestui lung drum pentru obținerea de fonduri pentru a realiza acest țel măreț al nostru”

Dan Arsenescu are mai multe amintiri din cele 4 misiuni din Afganistan. Cea mai frumoasă este aceea de a face parte din spitalul de campanie numărul 50 din capitala Somaliei, Mogadishu. Zâmbește și astăzi când își aduce aminte de o fetiță somaleză pe care militarii români au botezat-o Maria. 

Acum, Dan Arsenescu luptă pentru camarazii care au fost greu încercați în misiunile din teatrele de operații. 

Suntem la începutul acestui lung drum și acestui lung demers pentru obținerea de fonduri pentru a realiza acest țel măreț al nostru. 

La Argeș în momentul de față, am avut și mulțumim bunului Dumnezeu că nu au mai fost în continuare, 5 militari care au decedat din zona noastră, avem în jur de 20 de militari cu dizabilități, spune Dan Arsenescu, presedinte AMVVD Arges.

18,000 de militari cu traume psihice în România

La nivel național, peste 18,000 de militari au traume psihice și 212 militari au dizabilități fizice în urma participării în teatrele de război recente.

”Am colegi din cadrul batalionului din care fac parte, 7 răniți, la care se vede cât de grea este sau a fost recuperarea lor în urma traumelor suferite”, povestește un militar. 

Laborator de kinetoterapie și 3 laboratoare de psihologie

Și pentru ca traumele să fie vindecate, este nevoie de Centrul de recuperare din Târgoviște. Un centru unde vor beneficia de tratament atât militarii români, dar și cei străini. 

Cu banii obținuți în urma licitației, asociația își propune să finalizeze primul pavilion unde vor funcționa, de anul viitor, un laborator de kinetoterapie, dar și 3 laboratoare de psihologie.

”Avem un contract cu Institutul psihologilor militari și Institutul Psihologilor din România. Medici psihologi pregătiți atât în Canada, cât și medici psihologi care au fost în teatrele de operații, să înceapă, ușor, ușor, să preia ședințele cu militarii care sunt afectați de această boală profesională, stresul post-traumatic de după război”, a declarat Marius Apostol, președinte AMVVD.

În cadrul evenimentului ”Pentru cei rămași” puteți licita pentru obiecte de colecție ce au aparținut unor artiști, politicieni, oameni de afaceri, scriitori sau jurnaliști. Horia Tecău, Raluca Turcan, Dan Helciug, Lora sau Victor Ponta sunt doar câteva nume care au donat obiecte de colecție pentru licitație. 

Anul trecut, peste 20,000 de euro au fost strânși în cadrul evenimentului. Antena 3 este partener oficial al evenimentului. 

×
Parteneri
Sancţiuni pentru medicii care duc pacienţii de la stat la privat
x close