Antena 3 CNN Actualitate Atacurile la adresa poliţiştilor, tot mai numeroase din cauza pedepselor banale

Atacurile la adresa poliţiştilor, tot mai numeroase din cauza pedepselor banale

Atacurile la adresa poliţiştilor, tot mai numeroase din cauza pedepselor banale
05 Aug 2008   •   09:26

Agresiunile asupra poliţiştilor au explodat în toată ţara. Nu mai puţin de 276 de poliţişti au fost bătuţi, înjunghiaţi sau chiar atacaţi cu securile, anul trecut. Autorii sunt în majoritate tineri cu vârste cuprinse între 16 şi 30 de ani. Sindicatul Poliţiştilor a cerut guvernului să aprobe pedepse drastice pentru ultraj, deoarece infractorii nu mai au nici o limită. Preşedintele Sindicatului "Pro Lex", Vasile Lincu, susţine că atacurile la adresa organelor de poliţie sunt din ce în ce mai numeroase.

O astfel de situaţie a avut loc chiar în urmă cu 4 zile, în Capitală. Doi poliţişti aflaţi în misiune de filare au fost răniţi de un bărbat aflat în stare de ebrietate care s-a nimerit să treacă prin zonă.

Majoritatea agresorilor sunt cercetaţi în stare de libertate şi nu au frică de poliţist. În plus, pedepsele pentru ultraj sunt banale. Potrivit jurnaliştilor de la România Liberă, Sindicatul Naţional al Poliţiştilor a solicitat Guvernului atât majorarea pedepselor pentru ultraj, cât şi includerea unor măsuri speciale de protecţie în Statutul poliţistului.

În timp ce poliţiştii susţin că nu sunt apăraţi de lege pentru a lupta împotriva bandelor de agresori, psihiatrii sunt de părere că şi poliţiştii sunt de vină, prin atitudinea ezitantă pe care o au pe stradă. Sindicaliştii din Poliţie spun că dacă Guvernul nu va lua nicio măsură, vor protesta din nou, în stradă, luna viitoare.

Antena 3

×
Parteneri
Ciolacu: "România se prăbușește dacă nu are acces la fondurile europene"
x close