Antena 3 CNN Actualitate Atentat la Istanbul: Poliţia turcă a arestat patru suspecţi

Atentat la Istanbul: Poliţia turcă a arestat patru suspecţi

Atentat la Istanbul: Poliţia turcă a arestat patru suspecţi
Sursa foto: Foto: Agerpres/EPA
07 Iun 2016   •   17:39

Poliţia turcă a arestat patru suspecţi în cadrul anchetei lansate în urma atentatului comis marţi în centrul istoric al Istanbulului şi soldat cu 11 morţi şi 36 de răniţi, scrie AFP, citând agenţia de presă turcă Anadolu.

Cei patru suspecţi au fost aduşi la sediul central al poliţiei metropolei turce pentru interogatoriu.

Unsprezece persoane au fost ucise şi 36 rănite în atentatul cu bombă care a avut loc marţi într-un cartier istoric din Istanbul, a anunţat guvernatorul Vasip Sahin. "Şapte poliţişti şi patru civili şi-au pierdut viaţa într-un atac care a vizat forţele de ordine", a declarat el.

Un autobuz al Poliţiei, ținta atentatului

Maşina-capcană, detonată prin telecomandă, a vizat un autobuz al poliţiei. Explozia s-a produs la o oră de vârf în cursul dimineţii în extrem de populatul cartier Vezneciler, potrivit presei. Zona este una comercială, găzduieşte de asemenea Universitatea din Istanbul şi este foarte apropiată de importante atracţii turistice precum Marele Bazar.

Preşedintele turc Recep Tayyip Erdogan i-a acuzat pe rebelii kurzi din Partidul Muncitorilor din Kurdistan (PKK) că sunt responsabili de acest atentat.

Turcia se află de câteva luni în stare de alertă sporită din cauza unei serii de atacuri atribuite grupării jihadiste Stat Islamic sau legate de reluarea conflictului kurd, ceea ce a dus la o scădere a numărului de turişti.

×
Subiecte în articol: turcia atentat turcia
Parteneri
Sancţiuni pentru medicii care duc pacienţii de la stat la privat
x close