Antena 3 CNN Actualitate Atenţie la jucăriile pe care le cumpăraţi copiilor! Pot fi periculoase

Atenţie la jucăriile pe care le cumpăraţi copiilor! Pot fi periculoase

Atenţie la jucăriile pe care le cumpăraţi copiilor! Pot fi periculoase
29 Aug 2007   •   20:31

Peste 700 de jucării considerate periculoase, fabricate în China, au fost retrase din magazine, iar controalele continuă. Articolele retrase de la vânzare erau periculoase fie din cauza nivelului mare de plumb din vopsea, fie din cauza unor componente prea mici, care puteau fi uşor înghiţite de cei mici. Inspectorii le atrag atenţia părinţilor să citească etichetele şi să cumpere doar jucării adecvate vârstei.

Maşinuţa Mattle Sarge din gama de maşini turnate seria Cars, opt modele din seria Polly Pocket, dar şi accesorii ?Barbie and Tanner? şi ?Scooper? sunt jucării care nu se mai găsesc pe rafturi Ultimele două tipuri de jucării includ magneţi puternici de mici dimensiuni, ce se pot desprinde şi care ar putea fi înghiţiţi, aspiraţi sau introduşi în nas sau în urechi. Cei care au cumpărat aceste jucării le pot returna.

Totuşi magazinele de jucării nu sunt încă un loc sigur. Se mai găsesc articole fără instrucţiuni de utilizare în limba română şi fără marcarea grupei de vârstă cărora le sunt destinate.

Inspectorii de la Autoritatea Naţională de Protecţie a Consumatorului au verificat peste 85 de comercianţi şi au aplicat amenzi în valoare de 21.000 de lei.

Antena 3

×
Parteneri
Prognoza meteo ANM pentru luna mai. Vremea se schimbă după Paște
x close