Antena 3 CNN Actualitate Atenţie la penele de curent! Canicula ar putea lăsa bucureştenii pe întuneric

Atenţie la penele de curent! Canicula ar putea lăsa bucureştenii pe întuneric

Atenţie la penele de curent! Canicula ar putea lăsa bucureştenii pe întuneric
26 Iun 2008   •   19:08

Zilele caniculare anunţate de meteorologi pentu această vară ar putea provoca noi pene de curent în Bucureşti. Motivul: creşterea consumului de energie electrică şi problemele din reţeaua de distribuţie, construită în anii '70. Avertizarea vine din partea Dispeceratului Energetic Naţional, care a amintit că penele dese de curent electric datorate consumului record din perioada de caniculă au afectat anul trecut consumatori casnici şi firme.

Directorul general al Electrica Muntenia Sud, Luigi Giliotti, afirmă că reţelele au fost suprasolicitate deoarece cererea de energie a clienţilor a crescut de trei ori faţă de 2004. „Vara şi în lunile octombrie, noiembrie şi decembrie se înregistrează un număr mai mare de avarii. Noi ne aşteptăm ca următoarea perioadă să fie agitată din acest punct de vedere”, a declarat el.

Cele mai mari probleme au fost înregistrate în centrul Capitalei, în Ghencea şi în comunele din preajma Bucureştiului. Din 1.100.000 de consumatori ai Electrica Muntenia Sud, 870.000 au sunat anul trecut să anunţe o avarie.

Pentru ca astfel de situaţii să nu se mai repete, este nevoie de investiţii în modernizarea reţelelor, dar şi de găsirea unor variante alternative de asigurare a consumului în perioadele de vârf.

La nivelul întregii ţări, necesarul de investiţii pentru modernizarea reţelei celor opt companii de distribuţie a electricităţii este de 1,5 miliarde euro până în 2012.

Antena 3

×
Parteneri
Primele imagini din interiorul halei cuprinse de incendiu, în București
x close