Antena 3 CNN Actualitate Atenţie la scăldat! Va puteţi alege cu boli grave

Atenţie la scăldat! Va puteţi alege cu boli grave

Atenţie la scăldat! Va puteţi alege cu boli grave
22 Iun 2008   •   19:42

Este o vară călduroasă, iar pentru toţi cei care nu au norocul, să stea la malul mării, orice apă devine tentantă. Ştrandurile şi piscinele sunt arhipline. La fel şi lacurile, pe malul cărora abia mai găseşti loc de grătar. Specialiştii avertizează că trebuie să avem mare grijă unde ne scăldăm pentru că din apă apă putem contacta boli grave.

În ştranduri şi piscine, clorinarea apei distruge majoritatea germenilor, însă nu sterilizează apa, iar în lacuri, scăldatul este cu adevărat periculos. Una dintre cele mai întâlnite boli este leptospiroza, care se manifestă prin febră, frisoane, cefalee, hemoragii nazale şi dureri musculare. Pe lângă leptospiroză, o ieşire la scăldat vă poate îmbălnăvi de hepatită A, dizenterie biliară, acnee la clor, ciuperca piciorului, conjunctivită sau otită de piscină.

Neplăcerile pot fi însă prevenite prin evitarea scăldatului în locuri neamenajate. În ceea ce priveşte ştrandurile, cei interesaţi ar trebui să se asigure că apa este dezinfectată aşa cum se cuvine şi să facă duşuri după fiecare scăldat. Şi nu în ultimul rând, la orice semn de boală, să meargă la medic.

Observator

×
Parteneri
Zeci de magistrați au picat testul psihologic
x close