Antena 3 CNN Actualitate Atenţie la testere. Cosmeticele pe care le testăm pe faţă sau mâini pot purta bacteria E. Coli

Atenţie la testere. Cosmeticele pe care le testăm pe faţă sau mâini pot purta bacteria E. Coli

Atenţie la testere. Cosmeticele pe care le testăm pe faţă sau mâini pot purta bacteria E. Coli
Sursa foto: tester
27 Apr 2010   •   21:59

Dacă vă place să testaţi înainte să cumpăraţi, aveţi grijă cum o faceţi. Testerele pot fi adevărate focare de infecţie. Ele pot conţine o bacterie extrem de periculoasă, E. coli, care ajunge de pe mâinile murdare ale unei femei în produsele cosmetice şi mai apoi în corpul alteia unde face ravagii.

Specialiştii spun că unele testere pot conţine bacteria E. coli, sau bacteria mâinilor murdare. Majoritatea femeilor testează produsele cosmetice înainte de a le cumpăra. Iar testerele sunt folosite de zeci de persoane în fiecare zi.

Este suficient ca una singură să fie purtătoarea bacteriei E. coli pentru ca alte sute să se contamineze. De pe mâinile murdare bacteria ajunge pe faţă, pe buze sau chiar în organism. Zgârieturile sunt locuri favorabile pentru bacterie. Orice rană deschisă îi permite să pătrundă în organism.

Escherichia coli este o bacterie ce poate cauza grave probleme intestinale sau complicaţii la nivelul rinichilor. Produsele infestate sunt dăunătoare şi pentru faţă, ochi sau buze.

?Pot apărea manifestri grave, afecţiuni ale tubului digestiv cât şi afecţiuni la nivelul pielii. Ne putem infecta cu stafilococi. Dacă ne aplicăm inclusiv rujul pe buze putem risca o infecţie cu virusul herpetic? spune dermatologul Oana Clătici.

Pot apărea chiar şi grave probleme oculare, din cauza rimelului sau a tuşului. Cu toate acestea puţine sunt femeile care îşi iau măsuri de protecţie.

Bacteria se tratează greu pentru că este rezistentă la antibiotice. O persoană poate să nu aibă simptome, să fie sănătoasă dar să fie purtătoare.

Observator

×
Parteneri
Schimbare importantă pentru călătorii ce trec prin Gara de Nord
x close