Antena 3 Actualitate Atenție! O metodă de înșelăciune care făcea victime printre români în urmă cu mulți ani a revenit în actualitate!

Atenție! O metodă de înșelăciune care făcea victime printre români în urmă cu mulți ani a revenit în actualitate!

de Dan Gabor    |    09 Sep 2020   •   17:45
Atenție! O metodă de înșelăciune care făcea victime printre români în urmă cu mulți ani a revenit în actualitate!
Sursa foto: Hepta

O metodă de înșelăciune destul de simplă căreia îi cădeau în capcani mulți români cu ceva vreme în urmă a revenit în actualitate. Este vorba despre "metoda ghiulul". Aceasta a fost pusă în practică de doi tineri din județul Prahova care se aflau într-o benzinărie din Dorohoi.

Aceștia au acostat un bărbat de 34 de ani, căruia i-au oferit spre vânzare un ghiul din metal de culoare aurie, susținând că ar fi un metal prețios, contra sumei de 100 de lei, motivând că nu au suficienți bani pentru alimentarea cu combustibil a autoturismului.

Planul le-a reușit, așa că au luat banii și s-au făcut nevăzuți. Ulterior, dorohoianul a realizat că a fost înșelat și a anunțat poliția, suspecții fiind interceptați în trafic, pe raza altei comune. Victima și-a primit înapoi banii iar polițiștii îi anchetează acum pe cei doi, potrivit monitorulbt.ro.

Potrivit polițiștilor, escrocheriile prin metoda „Ghiulul” se bazează în primul rând naivitatea oamenilor. Doi asa-ziși cetățeni străini, sub pretextul că au rămas în pană de combustibil și au nevoie de bani, oferă la schimb un ghiul, despre care susțin că este din aur, dar în realitate acesta este un fals. „Vă recomandăm să nu dați curs unor astfel de oferte, oricât de atractive vi se par în acel moment”, spun polițiștii.

O altă variantă a metodei ghiulul căreia i-au căzut în capcană mulți români

În urmă cu mai mulți ani mai circula o variantă a "metodei ghiulul". Victima se pomenea în față cu o persoană care se apleca și se prefăcea că tocmai a găsit pe jos o bijuterie din aur. Apoi pretindea că nu are nevoie și îi propunea victimei să-i ofere o sumă oarecare pe bijuteria prețioasă.

Evident aceasta nu era decât o tinichea, iar victima realiza acest lucru abia când era prea târziu.

×
Subiecte în articol: metodă de înșelăciune

Ştirile Antena 3 sunt şi pe Facebook sau pe Google News

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp

Parteneri
x close