Antena 3 CNN Actualitate Atenţie sporită la plajă! Hoţii "estivali" fac din ce în ce mai multe victime

Atenţie sporită la plajă! Hoţii "estivali" fac din ce în ce mai multe victime

Atenţie sporită la plajă! Hoţii "estivali" fac din ce în ce mai multe victime
25 Aug 2008   •   19:20

Mare atenţie lângă cine vă aşezaţi pe plajă. Turista drăguţă care v-a zâmbit vă poate lăsa doar în costumul de baie. Şi se întâmplă tot mai des, spun jandarmii, mai ales că din ce în ce mai mulţi turişti îşi lasă lucrurile nesupravegheate pe plajă.

Metoda hoţilor este foarte simplă. Vin de dimineaţă pe plajă, îşi aşează cearşaful într-o zonă aglomerată şi aşteaptă. Dau atacul în momentul în care turiştii întră în apă, apoi ascund bunurile şi se întorc pe plajă.

Cele mai furate obiecte de pe plajă sunt telefoanele mobile. Odată prinşi de jandarmi, hoţii dau vina unul pe altul şi se jură că nu ştiu ce e cu telefoanele. Mulţi dintre ei susţin că sunt telefoanele lor sau că, la randul lor, le-au cumpărat de la alte persoane, la fel de dubioase ca şi ei. Pe plajă, câţi turişti, atâtea metode anti-furt. Unele mai bune şi altele mai puţin inspirate. Potrivit oamenilor de pe plajă, cea mai sigură metodă de a-ţi păstra telefonul intact este de a nu-l lua cu tine. Alţii îşi lasă lucrurile nesupravegheate pe plajă când intră în mare şi speră că nu se va întîmpla nimic rău.

Oamenii legii îi avertizează pe turişti să-şi păzească lucrurile. În ultima lună, sute de hoţi au fost prinşi după ce au dat lovitura pe litoral.

Observator

×
Parteneri
Patronii de păcănele riscă amenzi de 200.000 de lei dacă nu închid afacerile
x close