Antena 3 CNN Actualitate Atenţionare de caniculă în 25 de judeţe

Atenţionare de caniculă în 25 de judeţe

Atenţionare de caniculă în 25 de judeţe
20 Aug 2007   •   20:08

Meteorologii au emis o nouă avertizare cod galben în intervalul 22-24 august pentru zone din Banat, sudul Crişanei, cea mai mare parte a Olteniei, a Munteniei şi a Moldovei şi în jumătatea de vest a Dobrogei. În aceste zone vremea va fi călduroasă, caniculară dupa-amiază, când pe arii extinse se vor înregistra 35-36 de grade. Local în Câmpia Română vor fi şi valori de 37-38 de grade. Indicele de temperatură - umezeală va atinge şi depăşi pragul critic de 80. Avertizarea este valabilă pentru 25 de judeţe şi municipiul Bucureşti.

Atenţionările au fost trimise prefecturilor: Bucureşti, Arad, Argeş, Bacău, Buzău, Brăila, Caraş-Severin, Călăraşi, Constanţa, Dâmboviţa, Dolj, Galaţi, Giurgiu, Gorj, Ialomiţa, Iaşi, Ilfov, Mehedinţi, Olt, Prahova, Teleorman, Timiş, Tulcea, Vâlcea, Vaslui şi Vrancea.

Ministrul Sănătăţii, Eugen Nicolăescu, a recomandat românilor să nu se expună la soare în intervalul orar 11.00-17.00, în a doua parte a săptămânii, şi a anunţat redeschiderea liniei de telefon gratuită pentru informaţii privind autoprotecţia în caz de caniculă.

Autorităţile locale vor amenaja puncte de prim-ajutor, iar Ministerul Sănătăţii va redeschide linia de telefon gratuită 0800.800.187, funcţională numai în reţeaua Romtelecom, la care cetăţenii pot fi informaţi asupra măsurilor de autoprotecţie în caz de caniculă.

Antena3.ro

×
Parteneri
Se apropie ciclonul! ANM: ”Atenție! Vor fi fenomene intense"
x close