Antena 3 CNN Actualitate Aterizare de coşmar. Aeroportul Bacău inoperabil

Aterizare de coşmar. Aeroportul Bacău inoperabil

Aterizare de coşmar. Aeroportul Bacău inoperabil
10 Ian 2008   •   08:36

Aterizare de coşmar pentru pasagerii unei curse care venea de la Roma. S-a întâmplat pe aeroportul din Bacău, unde un avion a aterizat pe burtă, pentru că roata din faţă de la trenul de aterizare s-a rupt. Nici unul dintre cei 90 de oameni care se aflau la bord nu a fost rănit. Aeroportul este însă inoperabil, pentru că avionul defect a rămas pe pistă. Pasagerii care urmau să plece cu aceeaşi aeronava spre Roma, au fost transportaţi spre aeroportul din Iaşi, cu autocarul. Avionul venea de la Roma şi avea 89 de pasageri la bord.

În momentul aterizării, roata din faţă s-a pliat, adică nu a rămas în poziţia normală pentru aterizare, iar aeronava a aterizat pe burtă. Din fericire niciunul dintre pasagerii avionului nu a fost rănit.

Cu acelaşi avion urmau să plece la Roma alţi pasageri. Ei au fost duşi pe aeroportul de la Iaşi. Acolo au urmat alte ore de aşteptare. Alături de pasagerii care plecau spre Roma, pe aeroportul din Iaşi au aşteptat alte sute de persoane care doreau să ajung la Bucureşti. Aceştia au aflat că vizibilitatea extrem de redusă de pe Aeroportul Henri Coandă făcea imposibilă aterizarea oricărei aeronave.

Din cauza ceţii, miercuri noapte, pe Aeroportul Băneasa din Capitală au fost probleme din nou. Patru aeronave au avut întârzieri din cauza condiţiilor meteo nefavorabile.

Antena 3

×
Parteneri
Cod portocaliu și galben de vijelii. 9 județe sunt vizate
x close