Antena 3 CNN Actualitate Au apărut recuperatorii de întreţinere (VIDEO)

Au apărut recuperatorii de întreţinere (VIDEO)

Au apărut recuperatorii de întreţinere <font color=red>(VIDEO)</font>
11 Feb 2008   •   18:59

Tot mai multe asociaţii de proprietari apelează la recuperatori, sătule de lipsa căldurii şi a apei calde din cauza rău-platnicilor. Nu este vorba de recuperatori interlopi, ci de firme specializate. În aproximativ 95 la sută dintre cazuri, firmele reuşesc să recupereze sumele datorate. În prima fază, firma îi trimite datornicului o scrisoare în care îl anunţă că ar fi bine să plătească. Dacă scrisoarea nu-l convinge, rău-platnicul se trezeşte la uşă cu angajaţii firmei, care-i spun că mai bine plăteşte, decât să rămână cu casa goală.

Dacă se ajunge la tribunal, datornicii care n-au bani sau nu plătesc riscă să rămână chiar şi fără casă. Semnalul firmelor de recuperare este clar. Nu plăteşti întreţinerea 2-3 luni: poţi rămâne fără televizor. Te încăpăţânezi şi nu plăteşti 6-7 luni: îţi pot vinde maşina, iar dacă datoria creşte, poţi rămâne chiar şi fără apartament.

Pentru recuperarea sumelor restante, asociaţia de proprietari plăteşte un comision de până la 15 la sută din valoarea datoriei. Mărimea acestuia variază de la firmă la firmă, în funcţie mărimea sumei recuperate şi de vechimea datoriei.

RECUPERATORI LA ÎNTREŢINERE:

Observator

×
Parteneri
Incendiu la etajul 12 al unui bloc din București, în noaptea de Înviere
x close