Antena 3 CNN Actualitate Au crezut că e falsă. Noua bancnotă de 10 lei a indus în eroare mai mulţi hunedoreni

Au crezut că e falsă. Noua bancnotă de 10 lei a indus în eroare mai mulţi hunedoreni

Au crezut că e falsă. Noua bancnotă de 10 lei a indus în eroare mai mulţi hunedoreni
29 Dec 2008   •   20:56

Lipsă totală de informare a cetăţenilor. Aşa ar putea fi caracterizată lansarea noii bancnote de 10 lei care a indus în eroare pe toată lumea. Mai mulţi hunedoreni au sesizat chiar poliţia, convinşi fiind că banii pe care îi au în buzunar sunt falşi.
De vină pare să fie noul aspect al bancnotei emise în luna decembrie. Nici măcar reprezentanţii băncilor nu au ştiut de apariţia noii bancnote şi au rămas uimiţi când au descoperit-o printre banii primiţi de la clienţi. Mai multe elemente de siguranţă deosebesc noua bancnotă de 10 lei emisă în decembrie 2008 faţă de cea emisă în 2005. Noua bancnotă mai prezintă şi un fir de siguranţă şi o bandă verticală de culoare transparent-aurie, încorporând valoarea nominală "10".
Banca Naţională a României a decis în schimb că bancnota nouă va avea aceeaşi dimensiune, culori si elemente grafice ca cea veche.
Problemele cele mai mari au apărut în rândul comercianţilor care au descoperit printre banii primiţi de la clienţi şi bancnote de 10 lei diferite.
Puşi în faţa celor două exemplare: cel vechi şi cel nou, oamenii nu au mai ştiut ce să creadă.
Bancnotele emisiunea 2008 vor circula în paralel cu cele aflate pe piaţă o perioadă, până când cele vechi vor fi retrase.

Antena 3

×
Parteneri
Șeful Serviciului Secret din România, întâlnire de taină la Damasc
x close