Antena 3 CNN Actualitate Au fost majorate pedepsele pentru abuzurile la minori. Ce prevede legea

Au fost majorate pedepsele pentru abuzurile la minori. Ce prevede legea

Propunerea legislativă de modificare a Codului Penal și a Codului de Procedură Penală, depusă în Parlament a primit votul senatorilor, în Comisia Juridică. 

Au fost majorate pedepsele pentru abuzurile la minori. Ce prevede legea
Sursa foto: Foto: Pixabay.com
02 Mar 2020   •   13:18

Inițiativa legislativă a deputatului independent Oana Bîzgan prevede modificări ale pedepselor atunci când e vorba de abuzuri sexuale împotriva copiilor, inclusiv înăsprirea pedepselor, astfel încât să nu mai poată fi impusă suspendarea ori amânarea executării. În urma amendamentelor dezbătute și asumate de către Comisie, inițiativa modifică și alte infracțiuni, precum traficul de persoane, coruperea sexuală sau pornografia infantilă, scrie dcnews.ro.

„Am lucrat extrem de bine alături de colegii din Comisia Juridică și Ministerul Justiției, astfel încât să facem toate modificările necesare și să ne asigurăm că protejăm victimele, nu agresorii. Inițiativa a pornit de la dorința de a nu mai permite pedepse cu suspendare pentru abuzatorii sexuali – în special vorbim despre act sexual cu minor sau chiar viol.

Legea spune că un minor cu vârsta de până la 14 ani nu răspunde penal pentru faptele sale. Dar dacă vorbim despre victime cu aceeași vârstă, avem cazuri incredibile în care victimele au fost considerate vinovate pentru abuzul suferit, deși vorbim despre abuzatori care au de 3 sau de 4 ori vârsta victimei. Cred că votul din această Comisie reprezintă primul pas spre a spune vehement că nu tolerăm abuzurile sexuale și că legea este aici ca să deservescă victima", a declarat inițiatoarea proiectului, deputatul independent Oana Bîzgan.

×
Parteneri
Bani de la stat pentru tinerii care își găsesc un loc de muncă
x close