Antena 3 CNN Actualitate Au trecut 40 de zile de când moartea l-a răpit pe Ionuţ Anghel. Părinţii îi vor face astăzi o slujbă de pomenire

Au trecut 40 de zile de când moartea l-a răpit pe Ionuţ Anghel. Părinţii îi vor face astăzi o slujbă de pomenire

Au trecut 40 de zile de când moartea l-a răpit pe Ionuţ Anghel. Părinţii îi vor face astăzi o slujbă de pomenire
de O.P.    |    11 Oct 2013   •   05:49

Au trecut deja 40 de zile de când Ionuţ, copilul atacat de câinii maidanezi a fost găsit mort pe un teren viran de lângă Parcul Tei al Capitalei.
În tot acest timp s-a desfăşurat o anchetă care a găsit câţiva posibili vinovaţi şi s-a adoptat o nouă lege pentru reducerea numărului de maidanezi. Prinţii micuţului îi vor face astăzi o slujbă de pomenire.

Tragedia a avut loc pe 2 septembrie, pe un teren din apropierea parcului Tei din Capitală. Ionuţ se juca împreună cu fratele lui pe aleile din parc. După un timp, au scăpat de sub ochii bunicii. Se întâmpla în jurul orei 9 şi jumătate dimineaţa. Două ore mai târziu fratele lui Ionuţ a s-a întors speriat la bunica sa.

A urmat apoi o lungă anchetă în care părinţii îndureraţi ai lui Ionuţ au fost chemaţi de nenumărate ori la declaraţii. A apărut şi un martor cheie, un bărbat care l-a găsit pe fratele lui Ionuţ în apropiere de locul în care micuţul şi-a găsit sfârşitul.

La cîteva zile de la atacul maidanezilor, sute de oameni împreună cu părinţii lui Ionuţ, au ieşit în stradă. Şi iubitorii de animale s-au mobilizat şi au organizat o manifestaţie.

Autoritatile au început urmarirea penala pe numele a doi angajati ai ADP Sector 2, in cazul mortii lui Ionuţ.

Parlamentul a adoptat şi o nouă lege pentru a diminua numărul câinilor fără stăpân. Potrivit actului normativ, animalele vor fi luate de pe străzi şi dacă în termen de 14 zile nu vor fi adoptate, ar putea fi eutanasiate.

×
Subiecte în articol: ionut anghel caini maidanezi
Parteneri
Armand a fost trimisă în judecată. Mesajul său către Marcel Ciolacu
x close