Antena 3 CNN Actualitate Au venit americanii. La Mihail Kogălniceanu

Au venit americanii. La Mihail Kogălniceanu

Au venit americanii. La Mihail Kogălniceanu
16 Aug 2007   •   08:35

Militarii americani au ajuns joi dimineaţă la baza de la Mihail Kogălniceanu. Soldaţii din cadrul Batalionului I al Regimentului 94 de Blindate vor participa, începând de joi, la o serie de exerciţii militare, împreună cu trupele române. ?Ne aflăm aici, împreună cu soldaţii noştri care tocmai au sosit, la invitaţia poporului român. Mihail Kogălniceanu este o bază aeriană sub conducerea forţelor aeriene din România. Suntem foarte mândri şi fericiţi să ne aflăm aici şi să cooperăm pentru a munci în echipă şi pentru a vedea dacă putem munci împreună şi în viitor,? a declarat unul dintre militari.

Militarii americani au fost dizlocaţi de la baze din Germania. Pe durata aplicaţiei, Batalionul I va deveni Task Force Deep Steel. Militarii vor fi implicaţi în misiuni de infanterie, alături de trupe române. Baza Mihail Kogălniceanu devine astfel cartier general al Joint Task Force-East, formată din circa 1000 de militari. Batalionul va reveni în Germania în octombrie, după terminarea misiunii, şi îşi va relua activitatea obişnuită.

Agenţia Associated Press notează că Mihail Kogălniceanu devine prima bază instituită de Statele Unite într-un stat fost membru al Pactului de la Varşovia. Agenţia de ştiri aminteşte că România şi Statele Unite au semnat, în decembrie 2005, un acord pe zece ani, potrivit căruia partea americană va deschide trei baze militare pe teritoriul ţării noastre.

Antena 3

×
Parteneri
Şeful Băncii Naţionale, avertisment pentru Guvern
x close