Antena 3 CNN Actualitate Aurel Cornea: Luni este grevă generală în sistemul bugetar (VIDEO)

Aurel Cornea: Luni este grevă generală în sistemul bugetar (VIDEO)

Aurel Cornea: Luni este grevă generală în sistemul bugetar (VIDEO)
30 Sep 2009   •   13:33

Liderul Federaţiei Sindicatelor Libere din Învăţământ (FSLI), Aurel Cornea, a anunţat, miercuri, că greva generală anunţată pentru 5 octombrie rămâne în vigoare. Potrivit acestuia, peste 800.000 de oameni vor participa la această acţiune de protest.

Anunţul privind înfiinţarea Alianţei Bugetarilor a fost făcut pe 10 septembrie de către Aurel Cornea. Organizaţiile sindicale s-au aliat, pentru prima oară, în încercarea de a opri adoptarea prin asumarea de către Guvern a legii salarizării unitare.

Capitala a fost, miercuri, scena protestelor iniţiate de Alianţa Bugetarilor. Peste 500 de membri au pichetat sediile PSD şi PD-L. Printre principalele revendicări ale Alianţei Bugetarilor se numără renegocierea Legii-cadru privind salarizarea unitară a personalului plătit din fonduri publice, stoparea disponibilizărilor din sectorul bugetar şi renunţarea la acordarea forţată a concediului fără plată.




Din această Alianţă fac parte mai multe sindicate din învăţământul preuniversitar, finanţe şi poliţie.

Protestele membrilor Alianţei Bugetarilor au început la ora 11:00. La sediul PSD ei au fost întâmpinaţi de purtătorul de cuvânt al social-democraţilor, Bogdan Niculescu Duvăz.

Sindicaliştii au fost nemulţumiţi de faptul că nu sunt lăsaţi să intre în sediul PSD pentru discuţii, în condiţiile în care, spun ei, portarul nu le-a permis accesul. Duvăz le-a explicat, însă, că a fost vorba doar de o neînţelegere.

Preşedintele PSD, Mircea Geoană, susţine că vina pentru situaţia disperată în care au ajuns sindicaliştii îi aparţine exclusiv preşedintelui Băsescu.

Proteste au fost şi la sediul PD-L, în condiţiile în care sindicaliştii sunt nemulţumiţi de efectele aplicării legilor pe care Guvernul şi-a asumat răspunderea.

Liderii sindicaliştilor au acuzat un reprezentant al Jandarmeriei că i-a filmat pe ascuns, fiind îmbrăcat în civil. Ei au criticat PD-L şi pe preşedintele Traian Băsescu, fiindcă nu doresc să le asculte revendicările.

Alianţa Bugetarilor a stabilit pe 21 septembrie calendarul acţiunilor de protest. Următoarea etapă din calendarul protestelor cuprinde o grevă generală pe 5 octombrie, participarea la un miting de Ziua internaţională a Muncii pe 7 octombrie şi neimplicarea în organizarea alegerilor prezidenţiale.


Antena3.ro




×
Subiecte în articol: greva generala FSLI
Parteneri
Guvernul a decis: Toate pensiile vor fi livrate înainte de Paşte!
x close