Antena 3 CNN Actualitate Autorităţile au mutat o vulpe turbată din Bucureşti în Ilfov

Autorităţile au mutat o vulpe turbată din Bucureşti în Ilfov

Autorităţile au mutat o vulpe turbată din Bucureşti în Ilfov
25 Ian 2008   •   11:05

O vulpe turbată a pus în pericol întreaga Capitală după ce a intrat anul trecut, înainte de Crăciun, în curtea unui bucureştean din sectorul cinci şi i-a muşcat câinele. Cetăţeanul a omorât vulpea şi a dus-o la laboratorul Direcţiei Sanitar-Veterinare Bucureşti, specialiştii de aici constatând că vulpea era turbată. Procedurile specifice acestor situaţii impun luarea unor măsuri stricte. Astfel, pe o rază de trei kilometri “de focar” trebuia să existe o zonă de protecţie şi, de asemenea, toţi câinii fără stăpân trebuiau ucişi.

Circulaţia câinilor şi a pisicilor ar fi trebuit interzisă în restul Bucureştiului, de asemenea, ar fi trebuit vaccinată antirabic toată populaţia de câini şi pisici, indiferent de rasă sau proprietari. Măsurile deveneau mai blânde doar la 30 de kilometri de focar.

Jurnaliştii de la Gândul au descoperit, însă, că Medicii de la DSV au muşamalizat cazul pentru a nu fi nevoiţi să omoare toţi câinii de pe străzi chiar în zilele de Crăciun. Prin urmare, vulpea turbată a fost “relocată” în judeţul Ilfov.

„Ne-au întrebat telefonic dacă nu vrem noi vulpea şi să spunem că a fost găsită la noi. Li s-a răspuns că doar dacă se înţeleg cu cei din conducere putem lua noi vulpea” au declarat medicii din Ilfov ziariştilor de la Gândul.

Constantin Savu, directorul Direcţiei Sanitar-Veterinare Bucureşti, a declarat că este “în concediu medical, dar vă pot spune că în Bucureşti nu a existat şi nici nu există nici un caz de turbare. Vulpea a fost găsită la Ilfov în Măgurele“.

Veronica Brumar, irectorul Direcţiei Sanitar-Veterinare Ilfov, susţine că „vulpea turbată nu a fost găsită la noi în Ilfov. Nu am avut nici un caz de turbare în Măgurele. În urma atenţionării venite de la Bucureşti am luat toate măsurile impuse de legislaţia în vigoare.

Vă stau la dispoziţie cu toate actele”. Chiar şi în aceste condiţii, se impunea luarea unor măsuri şi în Capitală pentru că un câine muşcat de o vulpe turbată poate parcurge într-o singură zi 100 de kilometri şi muşca multe alte animale care ar continua astfel răspândirea bolii.

Antena3.ro

×
Parteneri
Incendiu puternic la locomotiva unui tren cu zeci de călători, în gara Hodoni din Timiș
x close