Antena 3 CNN Actualitate Autorităţile române anunţă victorii împotriva pirateriei software

Autorităţile române anunţă victorii împotriva pirateriei software

Autorităţile române anunţă victorii împotriva pirateriei software
17 Sep 2008   •   20:53

Autorităţile române iau din ce în ce mai în serios pirateria software. Iar lupta împotriva acestui gen de infracţiune începe să dea roade, conform unor date prezentate astăzi. Totuşi valoarea prejudiciilor rămâne ridicată.

Potrivit unor estimări, firmele producătoare de software au pierdut în ţara noastra 3,5 milioane de euro în 2008. Anchetatorii au indicii că o parte din aceşti bani este folosită la finanţarea unor ilegalităţi mult mai grave. Ei se tem că banii din piraterie software ar putea alimenta traficul de droguri.

"Pirateria şi contrabanda finanţează alte infracţiuni care constituie o ameninţare pentru ordinea publică", a afirmat comisarul şef Dan Bucur, directorul Direcţiei de Investigarea Fraudelor din IGPR

Companiile internaţionale de software se plâng că au pierdut milioane de euro în România în ultimii ani. La rândul lor, autorităţile române spun că nu au stat degeaba. În acest an au fost făcute peste 300 de inspecţii la societăţi comerciale care utilizau programe pentru calculator fără licenţă şi au fost aplicate sancţiuni.

De asemenea, procurorii au făcut 55 de descinderi în cazuri de distribuire de software pirat, au ridicat peste 26.000 de discuri optice şi au întocmit dosare penale.

"Sunt peste 150 de cazuri în instanţele de judecată", a declarat Monica Pop, procuror şef.

Persoanele care se ocupă cu pirateria software riscă amenzi de până la 2 milioane de lei sau ani grei de închisoare. Până acum, cea mai mare pedeapsă a fost de 7 ani în spatele gratiilor.


Sursa foto: daylife.com

Observator

×
Parteneri
Marius Budăi anunță o nouă creștere a salariilor în România!
x close