Antena 3 CNN Actualitate UPDATE. Circulaţie rutieră reluată pe A1, la kilometrul 24. A2, A4 și mai multe drumuri naționale, închise din cauza viscolului

UPDATE. Circulaţie rutieră reluată pe A1, la kilometrul 24. A2, A4 și mai multe drumuri naționale, închise din cauza viscolului

UPDATE. Circulaţie rutieră reluată pe A1, la kilometrul 24. A2, A4 și mai multe drumuri naționale, închise din cauza viscolului
Sursa foto: Foto:mtransporturi.maps.arcgis.com
06 Ian 2017   •   23:30

Traficul rutier a fost reluat pe autostrada A1, pe sensul de mers Bucureşti - Piteşti, la kilometrul 24, unde a fost oprit pentru ridicarea unui autocamion ieşit în decor.

Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliţiei Române informează ca, începând cu ora 23,15, traficul rutier a fost reluat pe autostrada A1, pe sensul de mers Bucureşti - Piteşti, la kilometrul 24, unde circulaţia a fost oprită în vederea ridicării unui autocamion ieşit în decor.

Din cauza zăpezii şi a viscolului, sunt închise următoarele sectoare de drumuri naţionale:

A2 BUCUREŞTI – CONSTANŢA ŞI A4;

JUDEŢUL BUZĂU:

    DN 2(E85) - cu excepţia sectorului Buzău - Spătaru, unde există restricţie de 7,5 tone; segmentul Râmnicu Sărat - limită Vrancea a fost redeschis;
    DN 2B BUZĂU – BRĂILA;
    DN 22 RÂMNICU SĂRAT – BRĂILA;
    DN 2C BUZĂU – SLOBOZIA;

JUDEŢUL VRANCEA:

    DN 23 NĂNEŞTI - MĂICĂNEŞTI;
    DN 2N BOGZA – DUMBRĂVENI;
    DN 23A GOLOGANU – CIORĂŞTI;
    DN 23B MĂICĂNEŞTI – CIORĂŞTI;
    DN 2R BAHNELE - NECULELE (drum secundar neasfaltat);

JUDEŢUL CĂLĂRAŞI:

    DN 3;
    DN 3A;
    DN 3B;
    DN 21;
    DN 31;
    DN 41;

Pe DN 4 Bucureşti - Olteniţa circulaţia a fost reluată cu restricţie pentru autovehiculele cu masa totală maximă autorizată mai mare de 7,5 tone;

JUDEŢUL CONSTANŢA:

    DN 3;
    DN 22;
    DN 3C;
    DN 38;
    DN 22C;
    DN 22A;
    DN SECUNDARE CĂTRE STAŢIUNI (39D, 39C; 39B; 39A);
    DN 2A, exceptând tronsonul Constanţa - Ovidiu, pe care circulaţia a fost reluată;

DN 39 a fost redeschis;

JUDEŢUL BRĂILA: TOATE DRUMURILE NAŢIONALE

    DN 2B ;
    DN 22 ;
    DN 21;
    DN 23;
    DN 22B - DIG;

JUDEŢUL IALOMIŢA: TOATE DRUMURILE NAŢIONALE

    DN 21;
    DN 2C;
    DN 2;
    DN 2A;
    DN 1D;
    DN 21A;
    DN 3B;
    DN 3A;

JUDEŢUL GALAŢI:

    DN 24D TULUCEŞTI - LIMITA VASLUI;
    DN 22B - DIG;
    DN 25 ŞENDRENI - HANU CONACHI;

JUDEŢUL ILFOV:

    DN 3 BRĂNEŞTI CĂTRE CĂLĂRAŞI (KM 20-25);
    DN 2 (E85); deplasarea autoturismelor s-a realizat controlat către Ialomiţa, în urma utilajelor de deszăpezire, însoţite de poliţie; urmează să fie preluate şi autotrenurile;

(pe DN 4 Bucureşti - Olteniţa circulaţia a fost reluată cu restricţie pentru autovehiculele cu masa totală maximă autorizată mai mare de 7,5 tone);

JUDEŢUL TULCEA:

    DN 22(E87) MĂCIN - TULCEA CĂTRE CONSTANŢA;
    DN 22E GARVĂN - I.C.BRĂTIANU;
    DN 22D MĂCIN - HORIA - CIUCUROVA - DOUĂ CANTOANE;
    DN 22A CATALOI  - TOPOLOG - LIMITA JUDEŢUL CONSTANŢA;
    DN 22F NALBANT - HORIA;

JUDEŢUL VASLUI:

    DN 26 MURGENI - LIMITA GALAŢI;

Drumuri cu restricţie pentru autovehiculele cu MTMA mai mare de 7,5 tone:

JUDEŢELE CĂLĂRAŞI ŞI ILFOV:

    DN 4 BUCUREŞTI - OLTENIŢA;

JUDEŢUL VRANCEA:

    DN 24 TIŞIŢA - COSMEŞTI;

JUDEŢUL BUZĂU:

    DN 2(E85) BUZĂU - SPĂTARU;

JUDEŢUL GIURGIU:

    DN 5B GIURGIU – GHIMPAŢI;

JUDEŢUL GALAŢI:

    DN 24
    DN 25
    DN 25A
    DN 26
    DN 26A
    DN 2B
    DN 22B

_________________

Tulcea: Circulaţie închisă pe toate categoriile de drumuri din judeţ

Traficul rutier pe toate categoriile de drumuri din Tulcea a fost suspendat vineri, din cauza ninsorii abundente şi a viscolului puternic.

Comandamentul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă (CJSU) a decis închiderea circulaţiei rutiere pe drumurile judeţene, după ce anterior a luat o hotărâre similară în ceea ce priveşte traficul pe drumurile naţionale.

Decizia a fost luată cu scopul de a preveni apariţia unor evenimente soldate cu pierderi de vieţi omeneşti, în contextul în care activităţile de deszăpezire din judeţ sunt îngreunate de viscolul puternic.

'Până în momentul de faţă nu am avut intervenţii pentru deblocarea unor mijloace de transport în care să fie persoane', a precizat pentru AGERPRES purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Delta, Angela Tulceanu.

Potrivit sursei citate, problemele legate de asigurarea energiei electrice populaţiei din Slava Rusă şi Slava Cercheză s-au rezolvat, însă au apărut avarii pe reţelele de furnizare a energiei electrice din Casimcea şi Mihai Bravu.

Judeţul Tulcea se află sub Cod roşu de viscol până la ora 13.00.

Galaţi: Şapte drumuri judeţene, blocate din cauza viscolului

Un număr de şapte drumuri judeţene sunt blocate la acestă oră din cauza viscolului, se arată într-un comunicat de presă transmis vineri AGERPRES de Inspectoratul Judeţean de Poliţie Galaţi, potrivit Agerpres.

Potrivit comunicatului, sunt blocate DJ 251 Smârdan - Slobozia Conache, DJ 24A Rădeşti- Bereşti- Corod, DJ 242 Târgul Bujor- Vârlezi, DJ 255 Slobozia- DN 25, DJ 242 E Băneasa- Oancea, DJ 242 Băneasa- Suceveni, DJ 242 A Rădeşti- Bereşti- Cavadineşti.

Mai sunt blocate şi DN 22 B Galaţi- Brăila, DN 24 D Galaţi- Vaslui şi DN 25 Hanu Conachi şi Şendreni.

De asemenea, circulaţia este restricţionată pe toate drumurile naţionale pentru vehicule mai mari de 7,5 tone.

Galaţi: Travesarea Dunării cu bacurile, suspendată


În judeţul Buzău, au fost închise circulaţiei autovehiculelor DN 10 Braşov-Buzău, DN 2B Buzău-Brăila, DN 22 Râmnicu Sărat-Brăila, DN 2(E85) Buzău- Râmnicu Sărat şi DN 2C Buzău- Slobozia. Prefectul judeţului a anunţat că a fost instituit cod roşu de viscol.

În judeţul Vrancea, este închis DN 2N Bogza - Dumbrăveni, DN 23A Gologanu - Ciorăşti, DN 23B Măicăneşti - Ciorăşti, iar în judeţul Brăila, DN 2B Buzău - Brăila şi DN 22 Râmnicu Sărat - Brăila.

În judeţul Teleorman, DN 51 Izvoarele - Zimnicea este închis pe sensul spre Zimnicea.

Toate categoriile de drumuri din judeţul Ilfov au fost închise din cauza vremii nefavorabile, informează Biroul de Presă al Inspectoratului General al Poliţiei Române (IGPR).

Potrivit sursei citate, în judeţ se înregistrează zăpadă troienită, vântul puternic, iar vizibilitatea este scăzută.

Circulaţia pe toate drumurile naţionale din judeţul Tulcea a fost suspendată temporar, iar populaţia din două localităţi, Slava Rusă şi Slava Cercheză, nu are energie electrică, din cauza ninsorii abundente şi a viscolului puternic.

Teleorman: Restricţii de circulaţie pe două drumuri naţionale

Circulaţia rutieră pe DN52 Alexandria - Turnu Măgurele, a fost oprită pe sensul către Alexandria, din cauza fenomenelor meteo înregistrate în ultimele ore, potrivit Centrului INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliţiei Române.

La ora 4,47 Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliţiei Române informa că, din cauza unui utilaj care a derapat, şi circulaţia rutieră pe DN51 Zimnicea- Izvoarele a fost oprită. După aproximativ o jumătate de oră, circulaţia a fost fost reluată, către Zimnicea, dar pe sensul către Izvoarele nu se circulă din cauza viscolului.

Potrivit meteorologilor, în a doua parte a nopţii de joi spre vineri (5/6 ianuarie), începând cu ora 2:00, şi în cursul zilei de vineri, până la ora 18:00, în municipiul Bucureşti şi în judeţele Ilfov, Teleorman, Giurgiu, Călăraşi, Ialomiţa, Buzău, Brăila, Constanţa, Tulcea, Galaţi şi Vrancea, temporar, viscolul va fi puternic, rafalele vântului vor atinge 70 - 85 kilometri/oră, reducând vizibilitatea sub 50 de metri şi local troienind zăpada.

Decizia privind suspendarea circulaţiei rutiere în judeţ a fost luată, vineri dimineaţa, de membrii Comandamentului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă de pe lângă Prefectura judeţului, pentru a preveni cazurile în care autoturismele rămân blocate între nămeţi din cauza viscolului.

Potrivit Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă, vineri dimineaţa, două localităţi, Slava Rusă şi Slava Cercheză, nu erau alimentate cu energie electrică.

Toate urgenţele medicale semnalate în noaptea de joi spre vineri au fost preluate de Serviciul Judeţean de Ambulanţă (SJA).

'În noaptea aceasta (de joi spre vineri, n.red.), am preluat o gravidă de 16 ani din localitatea Babadag şi am adus-o la Tulcea. De asemenea, am preluat un copil de cinci ani din satul Traianu cu probleme medicale deosebite', a menţionat directorul SJA, Dumitru Vâlcu.

Brăila: Traficul rutier închis pe DN 21, DN 23, DN 2B şi DN 22B

Traficul rutier este închis din cauza vântului puternic pe DN 21 Brăila-Bărăganu la limita cu judeţul Ialomiţa, pe DN 23 Brăila-Gulianca la limită cu judeţul Vrancea, pe DN 2B Brăila-Şendreni şi pe DN 22B dig Brăila Galaţi, potrivit informaţiilor furnizate AGERPRES de purtătorul de cuvânt al ISU, lt.col. Ştefan Stoian.

În satul Ciocile din comuna Ciocile, pe timpul npoţii 781 de consumatori au rămas fără energie electric, iar o echipă a Electrica Brăila acţionează pentru remedierea defecţiunii.

Pe timpul nopţii, 19 echipaje ale IPJ Brăila, 16 de ordine publică şi 3 rutiere au patrulat pentru monitorizarea situţiei operative în urma manifestărilor fenomenelor prognozate.

La trecerea BAC Smârdan (legătura cu jud. Tulcea) circulă doar bacurile de capacitate mare, iar la trecere BAC spre Insula Mare a Brăilei circulă bacurile doar pentru situaţii de urgenţă.

Un număr de 15 femei gravide au fost internate la maternitatea Spitalului Judeţean Brăila, iar persoanele care sunt programate pentru dializă în perioada manifestărilor meteo periculoase se află în centrele de dializă sau la rude.

IGPR: Toate drumurile din Constanţa, închise circulaţiei din cauza viscolului

Toate categoriile de drumuri din judeţul Constanţa au fost închise din cauza vremii nefavorabile, informează Biroul de Presă al Inspectoratului General al Poliţiei Române (IGPR).

Potrivit sursei citate, în judeţ se înregistrează zăpadă troienită de 1,5 - 2 m, vântul bate cu 70-90 km/h, iar vizibilitatea este sub un metru.

×
Parteneri
România, de 20 de ani în NATO. Mesajul premierului Marcel Ciolacu
x close