Antena 3 CNN Actualitate Autostrăzile din România în grija nimănui

Autostrăzile din România în grija nimănui

Autostrăzile din România în grija nimănui
15 Dec 2007   •   09:04

La mijlocul lunii decembrie, autostrăzile din România nu sunt date în îngrijire niciunei firme. Licitaţia pentru întreţinerea de iarnă a fost organizată abia vineri, după ce prima încercare a eşuat din cauza unor contestaţii depuse de firmele participante. Pentru carosabilul necurăţat, drumarii au dat vina pe vremea rece şi pe vântul puternic. Compania Naţională de Autostrăzi promitea la începutul lunii trecute, că până pe 15 noiembrie vor fi încheiate toate contractele pentru deszăpezirea drumurilor. Anul trecut, contractele au fost încheiate pe 4 decembrie.

CNADR primeşte în fiecare an, în luna septembrie, banii pentru contractele de deszăpezire. În 2007, licitaţiile au început în luna noiembrie, dar una dintre companiile de profil a depus o contestaţie, care a fost respinsă. Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri a iniţiat o nouă licitaţie pentru întreţinerea autostrăzilor Bucureşti-Piteşti şi Bucureşti-Constanţa, la care au participat două consorţii.

Contractele de deszăpezire ale Companiei Naţionale de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România reprezintă de ani de zile subiect de controversă. În fiecare an, sute de milioane de euro ajung în buzunarul firmelor care se ocupă de deszăpezire. Fiind vorba de mulţi bani, în fiecare an, apar acuzaţii la adresa firmelor care încheie cu statul aceste contracte de deszăpezire. Anul trecut, pentru perioada de iarnă statul a plătit aproximativ 360 de milioane de lei.

Antena 3

×
Parteneri
Tânăr dezbrăcat de jandarmi, pentru a fi verificat de droguri, în Mamaia
x close