Antena 3 CNN Actualitate "Avem bani pentru kilăr străin". Clanul rromilor bogaţi îl ameninţă şi pe Ciuhandu

"Avem bani pentru kilăr străin". Clanul rromilor bogaţi îl ameninţă şi pe Ciuhandu

"Avem bani pentru kilăr străin". Clanul rromilor bogaţi îl ameninţă şi pe Ciuhandu
30 Sep 2008   •   17:13

La numai o zi după ce prefectul de Timiş, Ovidiu Drăgănescu, a primit o scrisoare de ameninţare din partea ?clanului rromilor bogaţi?, primarul Timişoarei, Gheorghe Ciuhandu a primit o epistolă similară, în care este ameninţat cu moartea şi lichidarea familiei, în cazul în care nu opreşte ?teroarea rasistă? împotriva rromilor.

Textul scrisorii este asemănător cu cel primit de prefectul de Timiş, epistol fiindu-i însă adresată primarului Ciuhandu, căruia i se menţionează toate titulaturile. Astfel, rromii au avut grijă să i se adreseze primarului cu formularea ?Domnule primar dr.ing. Ciuhandu?.

Ciuhandu a spus că a mai primit ameninţări şi în 2000 şi 2001, dar nu este speriat de tonul acestora.

Ovidiu Drăgănescu, prefectul de Timiş, a fost ameninţat cu moartea de "clanul rromilor bogaţi" . Ameninţarea a venit după ce prefectul a trimis forţele de ordine să controleze mai multe case de rromi care erau suspectaţi că ar face parte din mafia imobiliară rromă.

Mesajul de ameninţare avea următorul conţinut: ?Opriţi teroarea rasistă împotriva nostră. Vă lichidăm familia. Avem bani pentru kilăr străin. Noi nu glumim." Acestea sunt cuvintele exacte ale scrisorii care, în aparenţă, l-a lăsat rece pe prefect. Scrisoarea a fost expediată pe 25 septembrie, dar numai acum a fost făcută publică. Ceea ce trebuie remarcat în scrisoare este faptul că presupuşii rromii par să se adreseze prefectului, voit sau nu, cu un ton aparent respectuos. La fel de surprinzătoare este şi aşezarea în pagină a mesajului, care pare să urmeze regulile unei scrisori oficiale. Însă, limba engleză nu pare să fie punctul forte al celui care a redactat scrisoarea, acesta folosind o formă greşită a cuvântului englez "killer" ("kilăr").

Situaţia, care este tratată cu seriozitate de poliţiştii din Timiş, nu pare să-l sperie pe prefect. Potrivit jurnaliştilor de la "Timiş Online", atitudinea lui Drăgănescu pare a fi una destul de relaxată. "Nu mă interesează, pe o hârtie din asta nu mă uit mai mult de două secunde," a declarat prefectul. Mai mult, programul prefectului de Timiş nu pare să fi suferit vreo modificare semnificativă. Doar programul de audienţe a început cu o mică întârziere datorată prezenţei poliţiştilor, care veniseră să analizeze şi să preia scrisoarea de ameninţare primită de Drăgănescu.

Prefectul nu se lasă intimidat şi nici nu exclude posibilitatea ca mesajul să fi fost trimis de alt duşman al său. Acesta a declarat pentru "Evenimentul Zilei":"?Poate fi pur şi simplu o glumă. Nu am auzit până acum ca rromii să treacă la atacuri armate. Pe de altă parte, scrisoarea ar putea fi trimisă de alţii pe care-i deranjez sau poate fi o instigare? .

O altă varinată care s-a speculat a fost cea potrivit căreia scrisoarea n-ar fi altceva decât o înscenare politică, menită să atragă atenţia asupra prefectului care, potrivit unor surse din judeţ, ar intenţiona să candideze la alegerile parlamentare pentru PDL.

Foto: Timis Online, www.tion.ro

Antena3.ro

×
Parteneri
Sondajul care lămureşte mascarada politică
x close