Antena 3 CNN Actualitate Averea lui Sabin Bălaşa, disputată în instanţă în timp ce mormântul pictorului a rămas în paragină

Averea lui Sabin Bălaşa, disputată în instanţă în timp ce mormântul pictorului a rămas în paragină

Averea lui Sabin Bălaşa, disputată în instanţă în timp ce mormântul pictorului a rămas în paragină
Sursa foto: Foto: Antena 1
27 Mar 2012   •   08:19

La patru ani de la moartea pictorului Sabin Bălaşa, războiul dintre cei doi fii şi ultima soţie a artistului este departe de a se încheia. Luni s-a judecat un nou termen în dosarul pentru împărţirea averii şi niciuna dintre tabere nu are de gând să cedeze.

O casă în centrul Bucureştiului, pe Bulevardul Kisseleff, două terenuri în Dâmboviţa, o maşină, mai multe obiecte casnice şi o parte din cele 220 de tablouri evaluate la cel puţin 5 milioane de euro. Toate sunt miza războiului dintre fiii pictorului Sabin Bălaşa şi fosta soţie.

Matei şi Tudor Bălaşa au susţinut, de la început, că ultima soţie a tatălui lor nu poate pretinde nimic din ceea ce i-a aparţinut lui Bălaşa, cu atât mai puţin vreo pânză a artistului. Judecătorii au fost însă de altă părere. Melania Iordăchescu are dreptul la 50.000 de euro, contribuţia ei la cumpărarea bunurilor comune.
 
În timp ce rudele se ceartă pe avere, mormântul lui Sabin Bălaşa a rămas în paragină. 

Pe 5 aprilie 2008, marele artist era înmormântat, cu onoruri, în prezenţa a sute de persoane. Sabin Bălaşa este unul dintre cei mai bine cotaţi pictori contemporani. În 2010, tabloul „Nud pe malul mării" a fost vândut pentru suma de 30.000 de lei.



×
Parteneri
Harta salariilor din România. Zonele unde angajații sunt plătiți cel mai bine
x close