Antena 3 CNN Actualitate Avertisment. În caz de cutremur, blocurile înalte de pe marile bulevarde ale Capitalei se vor prăbuşi

Avertisment. În caz de cutremur, blocurile înalte de pe marile bulevarde ale Capitalei se vor prăbuşi

Avertisment. În caz de cutremur, blocurile înalte de pe marile bulevarde ale Capitalei se vor prăbuşi
Sursa foto: Foto: pixabay.com
de S.T.    |    30 Oct 2018   •   08:28

Blocurile înalte de pe marile bulevarde ale Capitalei etaje sunt construite cu zero cunoştinţe de inginerie seismică, a declarat, pentru Gândul, expertul pentru siguranţa tehnică a clădirilor, Dan Lungu, precizând că imobilele respective, în caz de cutremur, se vor prăbuşi repede.

„Există o certitudine că blocurile înalte de pe marile bulevarde definitorii ale Bucureştiului, precum bulevardul Magheru, Calea Victoriei şi Bălcescu sunt construite cu zero cunoştinţe de inginerie seismică. Prima conferinţă de inginerie a avut loc în 1958, abia atunci au început să ne nască şi să se aplice acele cunoştinţe. În momentul de faţă, există o cunoaştere perfecţionată despre comportarea clădirilor la cutremur şi toate clădirile înalte de la 5-6 etaje sunt repetente în raport cu aceste cunoştinţe”, a declarat, pentru Gândul Live, expertul pentru siguranţa tehnică a clădirilor, Dan Lungu.

Sursă: Mediafax
×
Subiecte în articol: blocuri cutremur seism
Parteneri
Românii care vor fi obligați să își instaleze al doilea contor pentru energie
x close