Antena 3 CNN Actualitate Avertizare Cod portocaliu - ploi torenţiale duminică şi luni

Avertizare Cod portocaliu - ploi torenţiale duminică şi luni

Avertizare Cod portocaliu - ploi torenţiale duminică şi luni
25 Aug 2007   •   13:20

Administraţia Naţională de Meteoroligie avertizează din nou cu privire la fenomene meteo pericoloase, începând cu sâmbătă noapte. 11 judeţe ale ţării au primit pentru zilele de duminică şi luni atenţionarea de Cod portocaliu.În intervalul 26 august - 27 august în judeţele Vrancea, Bacău, Buzau şi Prahova şi în zona de munte a judeţelor Suceava, Neamţ, Dâmboviţa, Argeş, Harghita, Covasna şi Braşov vor fi ploi torenţiale, iar cantităţile de apă vor depăşi local 50 l/mp şi izolat 70 - 80 l/mp.

Avertizarea de Cod galben emisă vineri se menţine pentru sâmbătă şi duminică. În intervalul 25 august ora 21.00, şi 27 august ora 03.00, instabilitatea atmosferică se va accentua treptat în cea mai mare parte a ţării şi se va manifesta prin intensificari de vânt, ce vor lua şi aspect de vijelie, frecvente descărcări electrice şi averse care pot fi şi torenţiale. Cantităţile de apă vor depăşi local 25 - 30 l/mp, iar izolat 40 - 50 l/mp, la început în zona Carpaţilor Orientali şi in Moldova, apoi îndeosebi în Dobrogea şi Muntenia, precum şi în zona Carpaţilor Meridionali.

Sâmbătă 25 august, vremea se va menţine călduroasă, caniculară în orele după-amiezei, când vor fi valori ale temperaturii aerului între 35 şi 38 de grade în jumatatea sudică a Olteniei şi a Moldovei, în cea mai mare parte a Munteniei şi în vestul Dobrogei.
Sursa: INMH

Ministrul Internelor şi Reformei Administrative Cristian David a cerut celor 11 prefecturi care au primit atenţionare Cod portocaliu să dispună imediat convocarea comitetelor pentru situaţii de urgenţă. Autorităţile locale vor dispune măsuri de asigurare a continuităţii la sediul primăriilor, de avertizare asupra pericolelor la care se expun a locuitorilor din zonele expuse inundaţiilor şi în special a turiştilor care sunt campaţi pe văile cursurilor de apă.

Totodată, vor fi luate măsuri de îndepărtare a materialului lemnos de pe malurile râurilor şi vor fi supravegheate permanent podurile, podeţele şi secţiunile înguste de pe cursurile de apă, în scopul evitării blocării lor.

Structurile Inspectoratelor pentru Situaţii de Urgenţă din judeţele atenţionate vor fi în stare de alertă pentru a putea interveni operativ la solicitarea autorităţilor locale şi sprijinirea cetăţenilor.

10.000 DE ROMÂNI AFECTAŢI DE CANICULĂ AU AJUNS LA SPITAL

Antena3.ro

×
Parteneri
Ploile și vijeliile se extind chiar înainte de Paște!
x close