Antena 3 CNN Actualitate Avertizare de cod portocaliu pentru Mureş şi Botoşani. Vin inundaţiile

Avertizare de cod portocaliu pentru Mureş şi Botoşani. Vin inundaţiile

Avertizare de cod portocaliu pentru Mureş şi Botoşani. Vin inundaţiile
13 Sep 2007   •   16:43

Judeţele Mureş şi Botoşani au fost avertizate de hidrologi cu cod portocaliu de inundaţii. Începând cu joi seară şi până vineri noaptea, pe mai multe râuri se aşteaptă depăşiri ale cotelor de atenţie şi chiar a celor de inundaţie. Avertizarea hidrologilor cu cod portocaliu pentru cele două judeţe este completată de o avertizare cu cod galben, transmisă judeţelor Alba şi Bihor. Potrivit primelor estimări ale hidrologilor, judeţele Botoşani şi Mureş vor fi sub cod portocaliu până vineri dimineaţă, când vor trece la cod galben până la începutul zilei de sâmbătă. Cele mai afectate localităţi vor fi cele din apropierea cursurilor mijlocii şi inferioare ale râurilor Crişul Repede, Crişul Negru, Târnava Mică şi Mureş, precum şi cele de pe cursul superior al Prutului.

Autorităţile sucevene au avertizat joi localităţile din apropierea râului Siret că, de joi până vineri la prânz, există pericolul depăşirii cotei de atenţie pe acest râu ca urmare a precipitaţilor şi propagării de pe teritoriul ucrainean. ISU precizează că această creştere a nivelului râului Siret este determinată de efectul combinat al precipitaţiilor prevăzute şi propagării de pe teritoriul ucrainean.

Prefectul de Suceava, Orest Onofrei, a declarat că autorităţile respectă procedurile pentru astfel de situaţii, fiind avertizate primăriile din zona râului Siret care trebuie să asigure permanenţă pentru a se interveni în timp util în caz de inundaţii.

Antena3.ro

×
Parteneri
Mesaj RO-Alert în Slănic Prahova: ”Părăsiți zona!”
x close