Antena 3 CNN Actualitate Avertizare meteo de vreme severă imediată în București și Ilfov: furtună, grindină și descărcări electrice

Avertizare meteo de vreme severă imediată în București și Ilfov: furtună, grindină și descărcări electrice

Administrația Națională de Meteorologie a emis, în această dimineață, o avertizare meteo de vreme severă imediată pentru București și județul Ilfov valabilă în intervalul orar 09.00 - 23.00.

Avertizare meteo de vreme severă imediată în București și Ilfov: furtună, grindină și descărcări electrice
Sursa foto: Hepta
12 Mai 2020   •   09:53

Potrivit ANM, în intervalul menționat se vor semnala averse ce vor cumula între 15 și 20 de l/mp, descărcări electrice, furtună, intensificări ale vântului și izolat grindină.

De asemenea, meteorologii au emis avertizări tip cod galben și portocaliu pentru mare parte din țară.

Astfel, până la ora 23.00, în Oltenia și Transilvania, precum și în vestul și centrul Munteniei (județele Argeș, Dâmbovița, Prahova, Teleorman, Giurgiu, Ilfov și în zona Municipiul București) vântul va avea intensificări temporare, cu viteze la rafală cuprinse, în general, între 55 și 65 km/h și izolat peste 70 km/h.

În zona montană înaltă vântul va sufla tare, cu peste 90...100 km/h.

Avertizare meteo de vreme severă imediată în București și Ilfov: furtună, grindină și descărcări electrice

Local, în zonele deluroase și montane, precum și în centrul teritoriului vor fi perioade cu instabilitate atmosferică ce se va manifesta prin averse, descărcări electrice și izolat grindină.

Aversele vor putea avea și caracter torențial, iar izolat cantitățile de apă vor depăși 25 l/mp.

De asemenea, în același interval, în Moldova, Dobrogea și în estul Munteniei (județele Buzău, Brăila, Ialomița și Călărași) local vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată care se va manifesta prin vijelii, intensificări ale vântului cu viteze, în general, cuprinse între 65...75 km/h, grindină, averse ce pot avea și caracter torențial și descărcări electrice.

ANM a emis și o avertizare meteo tip cod portocaliu de vijelii și furtuni valabilă între orele 11.00 - 20.00.

În intervalul menționat, în cea mai mare parte a Moldovei, nordul Dobrogei și  nord-estul Munteniei vor fi intensificări puternice ale vântului, cu viteze la rafală în general, cuprinse între 80 și 100 km/h și vijelii.

×
Subiecte în articol: vremea
Parteneri
Circulație blocată la metrou în București, după ce o persoană a căzut pe șine
x close