Antena 3 CNN Actualitate Avertizarea hidrologică cu cod portocaliu a fost ridicată

Avertizarea hidrologică cu cod portocaliu a fost ridicată

Avertizarea hidrologică cu cod portocaliu a fost ridicată
02 Mar 2008   •   08:50

Codul portocaliu de inundaţii emis sâmbătă seară de Institutul Naţional de Hidrologie şi Gospodărire a Apelor a fost ridicat datorită faptului că precipitaţiile căzute şi topirea stratului de zăpadă nu au determinat depăşirea cotelor de inundaţii pe suprafeţe mari. În judeţele vizate (Maramureş, Bistriţa-Năsăud, Cluj, Alba, Timiş şi Caraş-Severin) rămâne valabilă o avertizare de inundaţii cu cod galben până luni la ora 19.00. Totuşi cotele de inundaţii au fost depăşite pe mai multe râuri mici, afluenţi ai râurilor Iza, Lăpuş, Someşul Mare, Crişul Alb superior şi Timişul superior, aferente judeţelor Maramureş, Bistriţa-Năsăud, Cluj, Hunedoara, Alba, Timiş şi Caraş-Severin.

Primele probleme au apărut incă de sâmbătă după amiază şi au continuat peste noapte. O situaţie mai dificilă se înregistrează în judeţul Maramureş. La Botiza, 50 de familii au fost evacutate, în timp ce cinci case sunt izolate la Giuleşti, iar alte 60 de locuinţe au fost afectate în localitatea Budeşti. Alte 50 de case din localitatea Coşbuc, judeţul Bistriţa Năsăud au fost inundate. Probleme şi în judeţul Alba, unde din cauza ploilor abundente care au căzut în ultimele ore, dar şi a topirii zăpezii, râul Arieş s-a umflat, şi a rupt podul care face legătura între localităţile Vadu Moţilor şi Dealul Frumos.

Şi în Moldova vremea rea a provocat pagube. În judeţul Bacău vijeliile au smuls copaci din rădăcini, au distrus acoperişuri şi au rupt un stâlp de electricitate.

Antena3.ro

×
Parteneri
Produsul tradițional preferat de români care nu va mai avea același gust
x close