Antena 3 CNN Actualitate Avioane rusești, interceptate de piloți români. Ce făceau aeronavele în spațiul internațional

Avioane rusești, interceptate de piloți români. Ce făceau aeronavele în spațiul internațional

Piloții români au interceptat ieri două avioane rusești în spațiul aerian internațional.

de Ioana Mircea    |    08 Apr 2023   •   13:42

Ieri, la șase zile de la preluarea misiunii de Poliție Aeriană întărită sub comandă NATO în Țările Baltice, două avioane de luptă F-16 ale detașamentului „Carpathian Vipers” au fost alertate de Centrul de operații aeriene NATO din Uedem, Germania.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

Două aeronave neidentificate au fost detectate zburând deasupra apelor internaționale din zona de responsabilitate a NATO. În conformitate cu procedurile standard, avioanele F-16 românești au fost alertate pentru a clarifica situația aeriană. După interceptare, aeronavele au fost identificate ca fiind două Suhoi Su-27 Flanker, aparținând Federației Ruse. Acestea au fost escortate în siguranță până la ieșirea din zona de responsabilitate a Alianței.

Citește și: Șoigu: "Rusia a transformat avioane de luptă din Belarus în lansatoare de focoase nucleare"

„Îndeplinirea cu succes a primei interceptări din cadrul misiunii de Poliție Aeriană întărită în Țările Baltice, confirmă nivelul ridicat al capacității de luptă al militarilor detașamentului „Carpathian Vipers” și capacitatea Forțelor Aeriene Române de a disloca și întrebuința aeronavele F-16 în misiuni NATO.” a declarat comandantul detașamentului, comandor Cosmin Vlad.

Profesorul universitar Cristian Barbu, general în rezervă, a explicat în direct la Antena 3 CNN ce făceau acele avioane în spațiul aerian internațional.

"Fac și ei manevre cum fac și alții. Sunt în recunoaștere fac elemente de instrucție în apele internaționale. Nu sunt probleme legate de un conflict iminent, pentru că atâta timp cât piloții ruși răspund la manevremle de poliție aeriană, lucrurile sunt de rutină", a declarat acesta.

×
Subiecte în articol: avioane ruseşti
Parteneri
El este tânărul de 27 de ani, ucis pe o stradă din Suceava!
x close