Avion plin cu români, lovit de fulger imediat după decolare, la Roma. Aeronava, adusă de piloţi la sol

de Cristi Popovici    |    04 Ian 2021   •   19:05
Avion plin cu români, lovit de fulger imediat după decolare, la Roma. Aeronava, adusă de piloţi la sol foto:arhiva

Incident terifiant pentru zeci de români care urmau să ajungă din Roma la Suceava cu avionul. La scurt timp după decolare, în timp ce aeronava a intrat într-un plafon de nori, fuselajul a fost lovit puternic de un fulger care i-a zguduit serios pe pasageri.

90 de pasageri ai cursei Roma-Suceava au trăit o experienţă terifiantă în zbor, la mii de metri altitudinte. Avionul în care se aflau a intrat într-un nor de furtună şi a fost lovit puternic de un fulger.

Incidentul a avut loc duminică. Avionul cu români care se întorceau acasă a decolat de pe aeroportul G. B. Pastine din Ciampino în jurul orei 15.30, cu destinaţia Suceava. La scurt timp airbusul companiei Wizz Air a intrat într-o zonă cu turbulenţe puternice. Apoi, a urmat un zgomot puternic şi o zdruncinătură care i-a panicat pe toţi.

A fost momentul în care avionul a fost lovit de fulger. Imediat, căpitanul aeronavei a anunţat turnul de control şi a luat decizia de a întoarce avionul la sol, pentru verificări suplimentare, anuţă ştiridiaspora.ro, care citează ilmamilio.it.

Românii au fost mutaţi într-un alt avion, nu înainte de a fi consultaţi de personalul medical, întrucât mulţi suferiseră atacuri de panică.

A doua aeronavă a decolat în condiţii de siguranţă, iar pasagerii au ajuns, în cele din urmă pe aeroportul din Suceava.

Parteneri
x close