Antena 3 CNN Actualitate Ce face, de fapt, în România avionul britanic de spionaj | Explicaţiile generalul Mândrescu

Ce face, de fapt, în România avionul britanic de spionaj | Explicaţiile generalul Mândrescu

Aeronava de spionaj Boeing RC-135W a forțelor aeriene britanice a survolat marţi zona Dobrogei şi a fost escortată de două avioane de luptă Eurofighter Typhoon. Generalul Mircea Mândrescu a explicat rolul acestor activități.

de Claudia Popovici    |    02 Mar 2023   •   23:11

Avionul de recunoaștere Boeing RC-135W a venit de la baza aeriană Waddington, din Marea Britanie, și a survolat zona Dobrogei.

Boeing RC-135W este prevăzut cu senzori de bord, care pot să identifice și să localizeze semnale în întregul spectru electromagnetic.

Aeronava poate zbura la o altitudine de peste 15.000 de metri și are o autonomie de zbor de 6.500 de km.

Întrebat ce face, de fapt, în România avionul britanic de spionaj, generalul Mircea Mândrescu a spus: 

"Pe foarte scurt este ca un burete electronic. Toate comunicațiile vin în acest burete electronic care sunt cercetate, analizate, interpretate, astfel încât acestea se transformă în informații operaționale.

Din acest loc s-a emis pe frecvențele următoare având în vedere tehnica, caracteristicile emisiunilor radio sau radio-releu sau radar cum s-a lucrat. Probabil că este un punct de comandă de brigadă, de divizie.

Comunicațiile pe care le interceptează patrula în aer au spectrul larg sensibil și selectivitate la orice receptor.

Avionul este izbit de toate comunicațiile rusești. Acestea (n.r comunicațiile) sunt luate, tăiate, analizate și în funcție de unde vin caracteristicile de lucru și toate celelalte pe care specialiștii le știu se pot identifica centrele de comunicații ale punctelor de comandă. Avionul este în lobul comunicațiilor", a spus generalul Mircea Mândrescu, la emisiunea Sinteza Zilei de la Antena 3 CNN. 

×
Parteneri
Klaus Iohannis iese la pensie. Postul său de profesor va fi scos la concurs
x close