Antena 3 CNN Actualitate Avocat Adrian Cuculis, previziuni despre extrădarea Elenei Udrea: "Este exclus asta pentru că o să distrugem tot ce înseamnă cooperare polițienească"

Avocat Adrian Cuculis, previziuni despre extrădarea Elenei Udrea: "Este exclus asta pentru că o să distrugem tot ce înseamnă cooperare polițienească"

Avocatul Adrian Cuculis a comentat procesul de extrădare al Elenei Udrea din Bulgaria şi solicitările acesteia către judecători de a respinge cererea de predare făcută de autoritățile române. Iată concluziile.

Avocat Adrian Cuculis, previziuni despre extrădarea Elenei Udrea: "Este exclus asta pentru că o să distrugem tot ce înseamnă cooperare polițienească"
de Claudia Popovici    |    13 Apr 2022   •   17:08

Elena Udrea a fost adusă, astăzi, în sala de judecată, acolo unde a început procesul ei de extrădare din Bulgaria.

"Nu doresc să fiu predată autorităților române!", a spus Udrea, către judecător.

Avocații fostului ministru au prezentat cererea de azil politic către Grecia, însă, autorităţile bulgare au solicitat ca documentul să fie tradus. 

Mai mult, avocații apărării au precizat că Elena Udrea nu ar fi pe placul actualului guvern al României și de aceea este periculos.

"Sunt sigură că statul roman își va retrage mandatul european, și acest mandat.

O sa fim în aceeași situație în care am fost acum 3 ani doar că între timp eu stau în pușcărie, un copil de 3 ani stă singur acasă și viața mea continuă sa fie distrusă de 8 ani. 

Solicit să respingeți cererea de predare făcută de autoritățile române", a precizat Elena Udrea. 

Judecătorii bulgari s-au retras pentru deliberare. Elena Udrea are la dispoziție un apel in termen de 5 zile de la pronunțarea sentinței.

În acest context, avocatul Adrian Cuculis a precizat: 

"Când ești pe ultima suta de metri te apuci şi invoci tot ce îţi vine pentru că nu mai ai nicio șansă altfel.

Avem două ipoteze: cea teoretică unde se poate întâmpla orice şi mai avem ipoteza pe care noi o vedem şi vizavi de pronunțarea de pe fond şi raportat la cum s-au desfăşurat procedurile până acum când nu există nicio posibilitate ca ea să nu vină de acolo.

Din câte am înțeles banii găsiți în maşină, e o ipoteză şi asta, ar fi trebuit să-i cumpere o cetățenie ca să nu mai poată fi extrădată.

Dacă Elena Udrea ar fi avut cetățenia oricărui alt stat nu ar mai fi trebuit să fie extrădată de acolo şi ar fi putut să se apare mult mai bine. 

Este adevărat că sunt câteva situaţii în care orice ar face statul nostru nu are cum să o aducă de acolo.

Trebuie să privim lucrurile din o altă zonă privind Uniunea Europeană.

Nu o să vedem decizii să nu fie puse în executare mandatele europene pentru că asta ar însemna să distrugem tot ce înseamnă cooperare polițienească. Deci şansele sunt de 99% să fie extrădată şi de 1% să rămână acolo", a spus avocatul Adrian Cuculis la Antena 3.  

Elena Udrea rămâne în arest în Bulgaria

Decizia în cazul ei va fi anunțată pe 19 aprilie, anunță presa din Bulgaria.

În ultimele zile, fostul ministru a stat în arest, iar audierea s-a făcut după ce autoritățile din România au solicitat extrădarea Elenei Udrea.

Ea a fost condamnată săptămâna trecută la 6 ani de închisoare cu executare în dosarul Gala Bute. Decizia aparține Înaltei Curți de Casație și Justiție și este definitivă.

Polițiștii nu au găsit-o pe Elena Udrea la domiciliu pentru a pune în executare mandatul de arestare. Ca urmare, autoritățile române au început procedurile și Udrea a fost dată în urmărire generală.

Ulterior, ea a fost depistată pe teritoriul Bulgariei aproape de granița cu Grecia. Fostul ministru român a fost reținut în baza unui mandat al procurorului bulgar.

 

×
Parteneri
Afacerea de succes cu care un italian a dat lovitura în Buzău
x close