Antena 3 CNN Actualitate Avortul, metodă de contracepţie în România (VIDEO)

Avortul, metodă de contracepţie în România (VIDEO)

Avortul, metodă de contracepţie în România <font color=red>(VIDEO)</font>
13 Apr 2008   •   20:13

Se întâmplă în România anului 2008. Avortul este văzut ca o metodă de contracepţie de către multe femei. Mai ales de către adolescente. Specialiştii spun că asistăm la un paradox. Foarte multe tinere vin la cabinet să ia informaţii despre contracepţie, dar nu le pun în practică. În condiţiile în care pentru eleve şi studente contraceptivele sunt gratuite.

Unele fete nici nu au auzit de metode contraceptive. O explicaţie există. Nici mamele lor nu au auzit. 48% dintre femei nu folosesc nicio metodă de contracepţie. Mentalitatea inoculată în anii comunismului nu se şterge atât de uşor. Însă atunci nici nu se putea vorbi despre pilule contraceptive. Astăzi, când le pot cumpăra de oriunde, femeile încă mai folosesc avortul ca metodă de contracepţie. Şapte la sută dintre ele au apelat la contracepţie abia după un avort.

Doar 30% dintre tinerele fete au folosit o metodă de contracepţie la primul contact sexual. Asta la ţară. La oraş, mentalitatea începe să se schimbe. Pilulele sunt foarte solicitate, dar şi prezervativul rămâne sfânt. E uşor de procurat, nu există efecte adverse, are o rată de reuşită mare şi reclame atractive:


Pentru a alege metoda contraceptivă potrivită e nevoie de consultaţie medicală. Chiar şi în cazul pilulei de urgenţă. Medicii o recomandă, dar nu mai mult de 2 ori pe lună. Dincolo de cifre, avertismente şi campanii de presă, contracepţia ar trebui să fie un subiect despre care nu doar să vorbim liber.

Observator

×
Parteneri
Fumul degajat de incendiul din Bucureşti este toxic! Precizările ISU şi ANM
x close