Antena 3 CNN Actualitate BAC 2008: Absolvenţii de liceu susţin proba orală de limba şi literatura modernă

BAC 2008: Absolvenţii de liceu susţin proba orală de limba şi literatura modernă

BAC 2008: Absolvenţii de liceu susţin proba orală de limba şi literatura modernă
25 Iun 2008   •   08:58

Sesiunea iunie-iulie a Bacalaureatului continuă astăzi cu o nouă probă orală. Cei peste 230.000 absolvenţi de liceu din toată ţara vor susţine, miercuri şi joi, proba orală de limba şi literatura modernă. O nouă probă eliminatorie pentru candidaţi, care trebuie să obţină minim nota 5 pentru a putea participa la probele următoare. Tot astăzi are loc şi evaluarea ultimilor candidaţi la proba orală la limba şi literatura maternă.

Subiectele pentru probele orale au un grad de complexitate care permite tratarea lor integrală în maximum 10 - 15 minute. Candidaţii vor extrage un singur bilet, dar au dreptul şi la un al doilea, caz în care nota finală va fi scăzută cu un punct.

Examinarea la probele orale va fi realizată de doi profesori de specialitate, membri ai comisiei, în prezenţa a cel puţin trei candidaţi. Fiecare profesor va evalua răspunsul candidatului de la probele orale/practice cu note întregi de la 1 la 10, în funcţie de baremul de evaluare, astfel încât diferenţa dintre notele celor doi profesori evaluatori să nu depăşească un punct. Nota finală la proba respectivă se calculează ca medie aritmetică a notelor acordate de cei doi examinatori, cu două zecimale, fără rotunjire.

Emoţiile sunt mari, iar vremea călduroasă nu face altceva decât să îngreuneze situaţia absolvenţilor de liceu. Ministerul Educaţiei a transmis în acest sens o notă prin care recomandă tuturor inspectoratelor şcolare din ţară aplicarea mai multor măsuri care se impun în situaţie de caniculă. MECT recomandă asigurarea ventilaţiei corespunzătoare în sălile de examen, în funcţie de posibilităţile şi dotările spaţiilor respective; asigurarea apei potabile în toate sălile de examene atât pentru profesorii din comisii, cât şi pentru candidaţi; asigurarea asistenţei medicale permanente.

Totodată, pentru proba practică la Educaţie fizică, precum şi pentru proba la Măiestrie sportivă se recomandă susţinerea acestora începând cu ora 7,00 a zilei de examen.

Antena3.ro

×
Parteneri
Ploile și vijeliile se extind chiar înainte de Paște!
x close