Antena 3 CNN Actualitate BAC-ul continuă cu proba de oral la limba română, în ciuda scandalurilor şi a căldurii

BAC-ul continuă cu proba de oral la limba română, în ciuda scandalurilor şi a căldurii

BAC-ul continuă cu proba de oral la limba română, în ciuda scandalurilor şi a căldurii
24 Iun 2008   •   11:32

Examenul de bacalaureat continuă azi cu proba de oral la limba română, în ciuda problemelor care nu au ocolit nici această sesiune. Căldura le dă şi ea de furcă autorităţilor, care au dispus amenajarea unor puncte de urgenţă în apropierea sălilor în care elevii susţin examenul de bacalaureat. În mai multe oraşe din ţară, elevii vor primi asistenţă medicală şi apă plată sau minerală în cazul în care temperaturile ridicate ar crea probleme.

Subiectele pentru proba orală la limba română au apărut de duminică pe internet. Ministrul Educaţiei, Cristian Adomniţei, anunţa luni, la prânz, de la Timişoara, că au existat scurgeri de informaţii de la centrele de examen şi că a cerut intervenţia Ministerului de Interne pentru a investiga cine a sustras subiectele de la proba orală de limba şi literatura română de la bacalaureat.

Adomniţei a anunţat ulterior la Antena 3 că persoana care a transmis aceste mesaje a fost identificată deja de poliţie. ?Cazul a fost rezolvat?, a declarat Adomniţei, refuzând să vorbească însă despre identitatea celui de la care a pornit scandalul. Ministrul a acuzat că se încearcă decredibilizarea Ministerului Educaţiei de câţiva ani buni. ?Acum, ministerul a acţionat prompt şi a beneficiat de ajutorul instituţiilor abilitate?, a declarat el, adăugând însă că cei care primesc cele mai mari lovituri sunt chiar elevii.

Mai mult, ministrul a precizat că site-ul Ministerului Educaţiei a fost atacat în repetate rânduri, serverul a fost forţat, însă niciodată cu succes. Am avut un site foarte bine apărat, dar atacuri au fost multe?, a încheiat Adomniţei.

Antena3.ro

×
Parteneri
Sebastian Burduja şi-a depus candidatura la Primăria Capitalei
x close